Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Ενθρονίζεται ο νέος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας στο Πορτ Σαΐντ

nifonas 03   pyramisnews.gr
                              
Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, θα ενθρονιστεί στις 19 Δεκεμβρίου, στο Πορτ Σαΐντ, ο νέος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.
Η τελετή της ενθρόνισης θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι και αναμένεται πλήθος κόσμου να υποδεχθεί τον νέο Μητροπολίτη, από την ομογένεια αλλά και τους αραβορθόδοξη παροικία.
Με την ευκαιρία αυτή, και το Ορθόδοξο Πνευματικό Πατριαρχικό Κέντρο οργανώνει την ίδια ημέρα προσκυνηματική εκδρομή στην πόλη του Πορτ Σαΐντ, στην οποία οι θέλοντες να συμμετάσχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 01005845583.

ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΗΛΟΥΣΙΟΥ κ. ΝΗΦΩΝΑ
ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

nifonas 02


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πηλουσίου κ.Νήφων (κατά κόσμον Νικήτας Τσαβαρής) εγγενήθη στην Νίκαια Αττικής το έτος 1959. Τυγχάνει πτυχιούχος της Σιβιτανιδείου προτύπου Σχολής μηχανικών. Απεφοίτησε από την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή Αγ.Όρους και την Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης. Τυγχάνει πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Ως ιεροσπουδαστής εργάστηκε στο ιδιαιτ. Γραφείο του Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου, ενώ εκάρη Μοναχός το έτος 1982 στην Ι. Μονή Αγκαράθου Κρήτης υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το έτος 1984 στην Ι. Κοινοβιακή Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπαλή Ρεθύμνης υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Τίτου. Επί είκοσι (20) συναπτά έτη εργάσθηκε στην Ι. Μητρόπολη Περιστερίου ως Ιερατικός Προϊστάμενος και Εφημέριος και Εφημέριος των ιερών Ναών Ευαγγελισμού Θεοτόκου, Αγίας Μαρίνης Ανθουπόλεως και Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, τον οποίο ανοικοδόμησε εκ βάθρων και ετοίμασε τα σχέδια του ορφανοτροφείου της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο ανήγειρε ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος. Εχειροθετήθη Αρχιμανδρίτης υπό του Σεβ. Περιστερίου. Απεσπάσθη το έτος 2005 στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και έκτοτε προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Ι. Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου ως Καθηγούμενος αυτής, φέρων την ευθύνη συντονισμού της εκ βάθρων ανακαινίσεώς της. Την 6η Οκτωβρίου 2009, τη προτάσει της Α.Θ.Μ., του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ εξελέγη Βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Βαβυλώνος, διατηρών τα ηγουμενικά του καθήκοντα στην περιώνυμο Ι. Μονή. Εχειροτονήθη Επίσκοπος υπό της Α.Θ.Μ. την 18η Οκτωβρίου 2009. Την 26η Νοεμβρίου 2014 εξελέγη παμψηφεί υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, τη προτάσει της ΑΘΜ, Μητροπολίτης Πηλουσίου.

http://pyramisnews.gr/stis-19-dekembriou-enthronizetai-o-pilousiou-nifonas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου