Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αγιασμός για το νέο έτος 2015, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία του Καΐρου




pyramisnews.gr
                              
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο οποίος επισκέφθηκε διαδοχικά το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο και την Ελληνική Πρεσβευτική κατοικία για να κόψει την πατροπαράδοτη βασιλόπιττα και να δώσει την πατρική του ευχή για το ξεκίνημα του νέου έτους 2015.
 
Στην πρεσβευτική κατοικία στ ην κοσμοπολίτικη συνοικία Ζαμάλεκ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, στο περίφημο κτίριο που κάποτε φιλοξένησε την ελληνική κυβέρνηση του Καΐρου, τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχτηκαν ο Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης και η σύζυγός του κα Αντουανέττα Λάζαρη και τη ζεστή ελληνική φιλοξενία που διακρίνει πάντοτε το πρεσβευτικό ζεύγος. Στην επιβλητική κατοικία, που αποτελεί ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό κόσμημα του ελληνικού κράτους, το παρόν έδωσαν όλοι ανεξαιρέτως οι διπλωμάτες και τα υπόλοιπα στελέχη των διπλωματικών μας αρχών.
 
Μέσα σε ένα εορταστικό διάκοσμο, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, ετέλεσε τον αγιασμό για το νέο έτος, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, παρουσία της Γενικής Προξένου της Ελλάδας στο Κάιρο κας Λαμπρινής Κομίνη, του Συμβούλου της Πρεσβείας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, των υπολοίπων στελεχών, καθώς επίσης και του εκπροσώπου της ελληνικής παροικίας, του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή καθώς και μίας εκ των σημαντικοτέρων εκπροσώπων των παροικιακών σωματείων, της Μεγάλης Ευεργέτιδας της παροικίας, κας Στέλλας Κυριάζη.
 
«Χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε χρόνο, όταν σάς επισκέπτομαι αυτές τις ημέρες, κατά την έναρξη της νέας χρονιάς, στην Ελληνική Πρεσβεία και το Προξενείο μας», τόνισε στο ξεκίνημα του λόγου του, που ακολούθησε, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, δίνοντας τις πατρικές ευχές του, τονίζοντας τη δύναμη της αγάπης, της ελπίδας και της ειρήνης που θα πρέπει να υπάρχουν στις καρδιές των ανθρώπων όλου του κόσμου.
 
Ιδιαίτερα στο ελληνικό πρεσβευτικό ζεύγος, τον κύριο και την κυρία Αντουανέττα Λάζαρη, τούς ευχήθηκε όλα τα καλά, ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη αναχώρησή τους για την Πρεσβεία της Μόσχας (μετά από τρεις περίπου μήνες), τόνισε ότι η προσφορά τους προς την ελληνική ομογένεια γράφτηκε με χρυσά γράμματα, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο στους Έλληνες όσο και γενικότερα στο διπλωματικό κόσμο του Καΐρου. «Και όταν θα αναχωρήσουν για την παγωμένη Θηβαΐδα του Βορρά, να ξέρουν ότι θα πάρουν μαζί τους, όλους εμάς, που τούς αγαπήσαμε και τούς αγαπούμε και να είναι πάντοτε καλά».
 
Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε τη μεγάλη του ικανοποίηση για την – προ μίας ημέρας – συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό κ. Ιμπραχήμ Μάχλεμπ, στο πρωθυπουργικό μέγαρο του Καΐρου, ενημερώνοντας τις ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες για τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα της συνάντησης, όπου οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στην αδελφικές σχέσεις της Αιγύπτου με την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ μίλησαν και για τα λαμπρά εγκαίνια του ανακαινισμένου πατριαρχικού μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου 2015.
 
Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ευχήθηκε και στην σύζυγο του Έλληνα Πρέσβη κα Αντουανέττα Λάζαρη για την επικείμενη ονομαστική της εορτή, δίνοντας τις πιο θερμές πατριαρχικές ευχές του.  

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/agiasmos-kai-kopi-pittas-stin-elliniki-presveftiki-katoikia-sto-kairo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου