Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τον Επίσκοπο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο τίμησε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

chrysostomos ekk 05

pyramisnews.gr

Τον δικό της ιερέα, που πρόσφατα ενεδύθηκε της αρχιερατικής στολής διά χειρών του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, τον νέο Επίσκοπο Βερενίκης κ. Χρυσόστομο, που γνώρισε η ελληνική παροικία, για πέντε ολόκληρα χρόνια ως εφημέριο στον περικαλλή ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, τίμησε η Διαχειριστική Επιτροπή της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, προσφέροντάς του ένα ξυλόγλυπτο μπαστούνι, την άλλη (την κοσμική) εκδοχή της αρχιερατικής ράβδου, για να τόν στηρίζει και να τού θυμίζει τις ευχαριστίες της καϊρινής παροικίας για ό,τι εκείνος τούς προσέφερε μέσα από την καρδιά του όλο αυτό το διάστημα, μένοντας πάντα στις καρδιές τους.
Το συμβολικό δώρο παρέδωσε ο Προϊστάμενος της Εφορείας Ναών της ΕΚΚ κ. Αντώνης Διαμαντίδης, παρουσία του Κοινοτικού Επιτρόπου καΐρου κ. Στέφανου Αργυρίου, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία που για πρώτη φορά χοροστάτησε ως Επίσκοπος ο κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στον Άγιο Κωνσταντίνο Καΐρου, συμπαραστατούμενος από τον Μέγα Εκκλησιάρχη του Αλεξανδρινού Θρόνου π. Θεόδωρο Δριδάκη και παρουσία πολύ κόσμου που ήρθε για να τόν τιμήσει και να τόν συγχαρεί.
Από την πλευρά του, ο Επίσκοπος Βερενίκης κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Διαμαντίδη για τα καλά του λόγια και για την άριστη συνεργασία που είχε πάντοτε με την ΕΚΚ, καθώς επίσης και με όλο το προσωπικό της εκκλησίας και ιδιαίτερα τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη κ. Νίκο Κάτσικα.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/ton-episkopo-verenikis-chrysostomo-timise-i-elliniki-koinotita-kairou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου