Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Επισκέψεις Μητροπολίτη Κένυας σε εκπαιδευτήρια

Romfea.gr

kenias-5
 
Από χθες, ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται στη Δυτική Κένυα. Προτού αναχωρήσει, είχε συνεργασία με τους υπευθύνους στο χώρο της Μητροπόλεως, όπου εδρεύουν η Πατριαρχική Σχολή, το Διδασκαλικό Κολλέγιο και το Δημοτικό Σχολείο.
Ο Σεβασμιώτατος συνεργάστηκε και έδωσε τις δέουσες οδηγίες για την καλύτερη λειτουργία των ως άνω σχολών.
Έτσι, σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε τα εξής γυμνάσια – λύκεια:
Το γυμνάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Κεσεγκέι, στη φυλή των Νάντι και παραπλεύρως το δημοτικό σχολείο. 
Το γυμνάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Σιαβοκέρε, στη φυλή των Λούγια. 
Το γυμνάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Σιλιγκάι, στην περιοχή του Ελ Ντορέτ.
Κατά τις επισκέψεις του ο Σεβασμιώτατος είχε συναντήσεις με τους διευθυντές και τους καθηγητές των σχολείων, επισκέφθηκε μια - μια τις τάξεις των σχολείων και μίλησε στους μαθητές.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, διένειμε βιβλία για τις βιβλιοθήκες των σχολών, γραφική ύλη και ημερολόγια του 2015.
Στις συζητήσεις που είχε με τους διευθυντές και τους καθηγητές, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε, ολόθερμα, για τις προσπάθειες και την αφοσίωση των διδασκόντων, τονίζοντας ότι η Μητρόπολη Κένυας θα βρίσκεται, πάντα, κοντά στους εκπαιδευτικούς και θα συνεχίσει με κάθε δυνατή προσπάθεια να συμπαρίσταται στο έργο τους.
Μάλιστα, σήμερα, ολοκλήρωσε τις προσφορές της Μητροπόλεως για το κτίσιμο δεύτερου κοιτώνα στο Κεσεγκέι και αγορά οικοπέδου δίπλα από το γυμνάσιο για επέκταση των κτιριακών συγκροτημάτων στο Σιαβοκέρε.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος σε αναγνώριση και ενθάρρυνση του έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί, τους έδωσε μερικά χρήσιμα δώρα για την καλύτερη απόδοση στη διδασκαλία των μαθημάτων τους.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι σε κάθε χώρο των εκπαιδευτηρίων υπάρχει ωραιότατος μεγαλοπρεπής ναός, όπου τελούνται ιερές ακολουθίες της ορθόδοξης εκκλησίας για όλους τους μαθητές.
Εκεί γίνεται και η επιβεβλημένη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση από τον οικείο ιερέα, όπως ορίζει το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας της Κένυας.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις εργασίες προόδου του νέου ιερού ναού, αφιερωμένο στον Άγιο Γερμανό Αλάσκας, του οποίου τα εγκαίνια θα τελεστούν στις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα είναι παρών και ο δωρητής από την Αμερική.
Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε τις εικόνες, τα καλύμματα της Αγίας Τράπεζας, τις κουρτίνες και άλλα αντικείμενα για τον καλλωπισμό του ναού.
Ο Σεβασμιώτατος θα συνεχίσει την περιοδεία του αύριο.
kenias-1
 
kenias-3
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου