Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

 

 
 
 

Στα πλαίσια της επισκέψεώς του στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 μετέβη στην υπό σύσταση Ιερά Μονή του Αγίου Νεκταρίου, έξω από την Πρετόρια, όπου επιθεώρησε τα έργα αγιογράφησης του Ιερού Ναού, επισκευής των οικημάτων και διαμόρφωσης του τεράστιου οικοπέδου. Μάλιστα εφύτευσε ο ίδιος ένα δενδρύλλιο λεμονιάς και ευχήθηκε στον οικείο Ποιμενάρχη και στους υπευθύνους Ιερείς για την επιστασία της Ι.Μονής καλή επιτυχία στο έργο τους, εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά Του για τα μέχρι τώρα επιτελεσθέντα έργα.
Την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015, μετέβη στην Ελληνική Κοινότητα Τζέρμιστον, όπου στη μεγάλο Κοινοτική αίθουσα και παρουσία των Πρέσβεων Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου και όλων των Προέδρων Κοινοτήτων και Σωματείων ετέλεσε Αγιασμό και έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων και Σωματείων Νοτίου Αφρικής. Κατά την διάρκεια της εκδηλώσεως περιεκόσμησε τον Πρόεδρο αυτής κ. Τάσο Χριστοφόρου με τον σταυρό του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου μετ΄αστέρος πρώτης τάξεως.
Την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015, μετέβη στη Σχολή Σαχέτι όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Διευθυντή, τους καθηγητές και άλλους παράγοντες της Σχολής και σε μεγάλη εκδήλωση στην τεράστια αυλή του σχολείου να δει όλους τους μαθητές και να τους ευχηθεί Καλή Χρονιά και καλή επιτυχία στις σπουδές τους.

Περισσότερα...  http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1069#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου