Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Θεόδωρο Β΄

                      


pyramisnews.gr
                              
Στο ιστορικό κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Κάιρο, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα για το 2015, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου. Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο υποδέχτηκε στην είσοδο του Προξενείου ο Γενική Πρόξενος κα Λαμπρινή Κομίνη.
Από την πλευρά του, ο Μακαριώτατος χαιρέτησε θερμά όλο το προσωπικό του Προξενείου και, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου κ. Νικόδημο, ετέλεσε την κοπή της πατροπαράδοτης βασιλόπιττας, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χριστόδουλου Λάζαρη, του Συντονιστή Εκπαίδευσης Βορείου Αφρικής και Μέσης Ανατολής κ. Παύλου Καπίδη και του Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστου Καβαλή.
Μιλώντας για την Γενική Πρόξενο κα Κομίνη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας τήν χαρακτήρισε ως ένα εκλεκτό μέλος του Ελληνικού Διπλωματικού Σώματος, ευχαριστώντας την θερμά για την αγάπη της για την εκκλησία και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.
Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.
Τέλος, η Γενική Πρόξενος κα Κομίνη ευχαρίστησε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας για τη μεγάλη τιμή, και προσωπικά και εκ μέρους όλων των στελεχών του Προξενείου και τόνισε ότι όλοι βρίσκονται στο πλευρό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.  

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/i-kopi-tis-protoxroniatikis-pitas-sto-proxeneio-kairou-apo-ton-patriarxi-theodoro/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου