Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ο Όσιος Παΐσιος για την Εξωτερική Ιεραποστολή

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

     
      
Padre_Paisios_del_Monte_Athos

Τον Όσιο Παΐσιο είχα την ευλογία να τον γνωρίσω, αρκετά νωρίς, μόλις εγκαταστάθηκε στο κελλί Παναγούδα της Ιεράς Σκήτης Αγίου Παντελεήμονος. Ο Γέροντας με τους ασκητικούς αγώνες του είχε κερδίσει από το Θεό το χάρισμα να αναπαύει τους ανθρώπους. Όταν τον ανακαλύψαμε, έγινε για μας πνευματικό στήριγμα και παρηγοριά. Με την πνευματική μας συντροφιά, απολαμβάναμε να βαδίζουμε στα ευλογημένα μονοπάτια στο περιβόλι της Παναγίας. Περνούσαμε πολλές φορές από το κελλάκι του, για να τον δούμε και να λάβουμε τις απλές αλλά πλήρεις Πνεύματος Αγίου συμβουλές του.
Το 1981, επισκέφθηκα την Ιεραποστολή στην Κένυα και την εμπόλεμη Ουγκάντα. Τα όσα είδα, άκουσα και έζησα εκεί με γέμισαν με ενθουσιασμό αλλά και αγωνία για τη διάδοση της Ορθοδοξίας στα έθνη. Με το δισάκι μου γεμάτο αναμνήσεις και φωτογραφίες από τις ιεραποστολικές μου περιοδείες, επισκέφθηκα τον Όσιο Παΐσιο και μοιράστηκα μαζί του αυτές τις εμπειρίες ζωής. Μόλις συναντηθήκαμε, ο γέροντας μού είπε:
«Αυτό που γίνεται τώρα είναι σαν να έχεις ένα ποτιστήρι με νερό και με αυτό να προσπαθείς να ποτίσεις ένα χωράφι. Θα έρθει όμως καιρός που ο Θεός θα βρέξει στο χωράφι του και θα ποτιστεί».
Paisios2

Η προορατική αυτή μαρτυρία του Αγίου με ανακούφισε πνευματικά, γιατί αντιλήφθηκα ότι η Ορθόδοξη πίστη μας θα γίνει γνωστή σε όλα τα έθνη.
Ήδη σήμερα, το έτος 2015, έχουμε νέες ιεραποστολές σε περιοχές που ποτέ πριν δεν είχε ακουστεί Ορθόδοξος λόγος. Στην Ινδία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τα Φίτζι, στις φυλές των Μάγια, Πυγμαίων και Τουρκάνα, λαοί ακούν για το Χριστό, πιστεύουν σε Αυτόν και γίνονται κληρονόμοι της Βασιλείας του Θεού.
Βοηθήστε κι εσείς την πνευματική βροχή να έρθει γρηγορότερα. Προσευχηθείτε στον Άγιο Θεό να ανάψει τη δίψα της Αλήθειας στους λαούς και να αναδείξει νέους εργάτες στο χωράφι της Ιεραποστολής. Στηρίξτε τις ιεραποστολικές προσπάθειες που γίνονται στην Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία, την Αμερική. Για να καρποφορήσει όλος ο κόσμος. Για να ανθίσουν οι καρδιές.
Νόστης Ψαρράς
Αντιπρόεδρος Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής

http://ierapostoles.gr/2015/01/%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%90%cf%83%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου