Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Δοξολογία και Πρωτοχρονιάτικη πίττα στην Τύνιδα

Romfea.gr

tinida

Με κατάνυξη εορτάστηκε και στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρθαγένης, την Τύνιδα, η εορτή της Περιτομής του Κυρίου και της μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασίλειου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας Ουρανοφάντορος του Μεγάλου.
Στην Πανηγυρική Θεία λειτουργία που ετελέσθη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής κ. Αλέξιος συπαραστατούμενος υπό του πρωτοσυγκελλεύοντος π. Κωνσταντίνου Ανθουλιά.
Ακολούθως εψάλη Επίσημος Δοξολογία επί τη Πρώτη του Έτους. Τις ευχές και Ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου β´ μετέφερε προς όλους ο Μητροπολίτης, ο οποίος ένωσε τις προσωπικές ευχές και προσευχές του μαζί με αυτές του αποδήμου Ελληνισμού της Τυνησίας για την διόρθωσιν και τακτοποίησιν όλων των κακώς κειμένων στην αγαπημένη Πατρίδα μας και για τους συμπατριώτες μας. 
Το μήνυμα του Υπουργού των Εξωτερικών της Ελλάδος ανέγνωσε ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Τύνιδα κ. Αλέξανδρος Κώνστας. 
Εκτός των Διπλωματικών αρχών, παρέστη ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητος κ. Ιωάννης Δύντσικος και τα μέλη αυτής και αρκετοί προσκυνητές. 
Ακολούθως στην Ιερά Μητρόπολι ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα της Μητροπόλεως, και ευχαρίστησε το ολιγάριθμο Ποίμνιο της τοπικής Εκκλησίας για την διάθεσιν συνεργασίας και την όλη συμπαράστασιν στο έργο, παρά τις δύσκολες τοπικές συνθήκες, την κρισιμότητα των καιρών και την συρρίκνωση του Χριστιανικού στοιχείου στις Ιστορικές περιοχές και Επισκοπές της Εκκλησίας της Καρθαγένης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου