Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο ελληνικό Κάιρο, με τους λίγους εναπομείναντες Αιγυπτιώτες…

orthodoxia 2015 06

pyramisnews.gr
                              
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι ο επιβλητικός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κάποτε έσφυζε από ζωή.
Σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας, μόλις 18 άτομα (μαζί με τον ιερέα και τον ψάλτη) τίμησαν τη μεγάλη αυτή ημέρα της Χριστιανοσύνης. Κρατώντας όλοι τους από μία εικόνα, αλλά την ίδια στιγμή διατηρώντας στην καρδιά τους τις παλιές αναμνήσεις και τη μεγάλη ιστορία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, κρατώντας τις σύγχρονες «Θερμοπύλες» του Ελληνισμού στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, μόλις ένα χιλιόμετρο από τον ζωογόνο ποταμό Νείλο.
Έτσι, η παρουσία όλων των παροίκων που ήρθαν να ακούσουν τον Θείο Λόγο από τον Μέγα Εκκλησιάρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Θεόδωρο Δριδάκη, έδινε τη συμβολική σημασία, εκπροσωπώντας την παροικία.
Μεταξύ των προσκυνητών, η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου και ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου κ. Λάμπρος Μπενοβίας.
Μόλις λοιπόν 18 άτομα…
Δεν πειράζει που ήταν λίγοι…
«Σημασία έχει το μέταλλο και η ποιότητα των ανθρώπων» όπως είχε πει πρόσφατα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο οποίος μιλώντας για τη συρρίκνωση των αριθμών της αιγυπτιώτικης παροικίας, δεν παρέλειψε να αναφέρει την τεράστια αγάπη και το έργο που επιτελούν αυτοί οι ολίγοι για την υπερ-εκατόχρονη ιστορία του ελληνισμού στην πολύβουη πρωτεύουσα της Χώρας του Νείλου…

orthodoxia 2015 02

orthodoxia 2015 03

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/kyriaki-tis-rthodoxias-ston-agio-konstantino-kairou/




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου