Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

"Ένα νέο καταφύγιο ψυχών στο Μαλάουι"

Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής


   
Ας χαρούμε αδελφοί με τη χαρά του Θεού. Ας δοξάσουμε το Δημιουργό μας και ας αναπέμψουμε λόγια ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης για τα θαυμαστά που βλέπουμε καθημερινά να πραγματοποιούνται γύρω μας…
Η εξάπλωση της Ορθοδοξίας στα πέρατα του κόσμου από την εποχή του Αγίου Αποστόλου Παύλου μέχρι τις μέρες μας είναι ένα μεγάλο θαύμα. Θαύμα όμως είναι και η ανέγερση του Ιερού Ναού των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού στη μαλαουϊανή γη.
Για την ακρίβεια, είναι ένα από τα πολλά θαύματα που γίνονται καθημερινά. Είναι η απάντηση του Θεού στις χρόνιες και ασταμάτητες προσευχές των ιθαγενών αδελφών μας. Πέντε ολόκληρα χρόνια παρακαλούσαν σαν τρελοί να αποκτήσουν ναό. Πέντε χρόνια με την καθοδήγηση του ιθαγενούς ιερέα Σωφρόνιου μαζεύονταν στην αχυροκαλύβα που είχαν φτιάξει για να κάνουν τις συνάξεις τους και βρίσκαν διέξοδο στα αδιέξοδα προβλήματα της πονεμένης ζωής τους. Με κόπο και πόνο, κάτω από αντίξοες συνθήκες, καυτή ζέστη ή απειλητική βροχή, λάσπη και μούχλα, που δεν τους σταματούσαν από το στόχο τους.
Επιτέλους, ευγνωμοσύνη διακατέχει όλους μας, ιθαγενείς και μη, για τον ευλαβή δωρητή από την Ελλάδα, που διά μέσου της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής ανέλαβε το οικονομικό βάρος της ανέγερσης του Ιερού Ναού. Χάρη στη γενναιοδωρία του δωρητή, ο Ναός γίνεται μεγάλος και ευρύχωρος, 350 τ.μ., για να χωράει πολλούς, και ακόμη γερός και σταθερός, για να αντέξει στο πέρασμα των χρόνων.
WP_20150222_016

Με τη χάρη του Θεού, στο έργο αυτό, όσο άργησε να ξεκινήσει, τόσο γρήγορα προχώρησαν οι εργασίες αφ’ ότου ξεκίνησε. Οι εργασίες άρχισαν προ πέντε μηνών και Θεού θέλοντος ο Ναός θα είναι έτοιμος σε ένα μήνα.
Η χάρη και ευγνωμοσύνη των ιθαγενών ενοριτών του Ιερού Ναού Αγίων Κοσμά και Δαμιανού είναι μεγάλη και οι προσευχές τους για το δωρητή θα συνεχίζονται στον αιώνα, αφού σε κάθε Θεία Λειτουργία, που τελείται στο Ναό, ιδιαίτερη θέση έχουν πάντα οι προσευχές για τους κτίτορες, όπως γίνεται άλλωστε σε κάθε Ιερό Ναό.
Προσευχής έργο θα είναι για το κοντινό μέλλον, δίπλα στο νεοανεγερθέντα Ναό, να βρεθεί ένας δωρητής που θα αναλάβει το οικονομικό βάρος της ανέγερσης του πρεσβυτερίου, δηλαδή του μικρού σπιτιού για τον Ορθόδοξο ιερέα. Έτσι, ο ιερέας μαζί με την οικογένειά του που ζει δίπλα σε κάθε ναό, γίνεται ο φύλακας, ο επιστάτης και φρουρός της περιουσίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ας χαρούμε όλοι μας με την αγνή χαρά των ενοριτών στη νεοσύστατη ενορία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού στο Μαλάουι. Αδελφοί, ας συμμετέχουμε κι εμείς, ταπεινά και μυστικά, απλά και με τη δική μας μικρή προσευχή στη στερέωση και εδραίωση της Ορθοδοξίας μας και σε αυτό το μικρό κομμάτι της γης, στο μακρινό Μαλάουι.
π. Ερμόλαος Ιατρού

 http://ierapostoles.gr/2015/04/%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%86%cf%8d%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%cf%88%cf%85%cf%87%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%bf%cf%85%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου