Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, θα μεταβεί στο Κάιρο, για να παραστεί στα θυρανοίξια της ιστορικής ροτόντας του Αγίου Γεωργίου

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου / amen.gr











Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, θα μεταβεί στο Κάιρο στις 23 και 24 Απριλίου ε.ε., για να παραστεί στα θυρανοίξια της ιστορικής ροτόντας του Αγίου Γεωργίου και τα εγκαίνια του μουσείου της ομωνύμου παλαιφάτου Ιεράς Πατριαρχικής Μονής στο Παλαιό Κάιρο. Η Δ.Ι.Σ. όρισε να συνοδεύσουν τον Μακαριώτατο οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.
Ακολούθως η Δ.Ι.Σ. όρισε ως εκπροσώπους της, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στις εκδηλώσεις για τα 100 έτη από την γενοκτονία των Αρμενίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον Λίβανο από 19 έως 20 Ιουλίου ε.ε, καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου στις εκδηλώσεις των 1150 ετών από τον εκχριστιανισμό των Βουλγάρων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην Πλίσκα της Βουλγαρίας από 1 έως 3 Μαίου. Τέλος η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.

http://www.amen.gr/article21094

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου