Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Το Ιερό Ευχέλαιο ετέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄ για τους Γέροντες του Γηροκομείου της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου

patr eflelaio 2015 01
                              
pyramisnews.gr

Κοντά στους γέροντες του Οίκου Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου βρέθηκε το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄, για να τούς ευλογήσει και να τούς δώσει κουράγιο, τελώντας το μυστήριο του ιερού ευχελαίου, «προς ίασιν ψυχών και σωμάτων» όσων παραβρέθηκαν στο ιστορικό αυτό ίδρυμα της παροικίας στο Κάιρο.
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, οι Έλληνες γέροντες, αλλά και οι αραβόφωνοι, κάπου είκοσι τον αριθμό, είχαν για πρώτη φορά τη μεγάλη χαρά να δουν να τελείται στο χώρο το ιερό αυτό μυστήριο από τον Προκαθήμενο του Δευτερόθρονου Παλαίφατου Πατριαρχείου, καθώς ο Πατριάρχης Θεόδωρος τελεί όλη αυτή τη Μ. Εβδομάδα τις Ακολουθίες της εκκλησίας μας στο Κάιρο.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από δύο αιώνες που Πατριάρχης Αλεξανδρείας βρίσκεται κατά τη Μ. Εβδομάδα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, τελώντας τις ακολουθίες στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου Χαμζάουι, τον επιβλητικό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, τον περικαλλή ναό των αραβοφώνων Ταξιαρχών στο Ντάχερ, στην όμορφη εκκλησία της Παναγίας Ηλιουπόλεως και στον Άγιο Νικόλαο Ηλιουπόλεως αλλά και στην ιστορική μονή του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου.
Μέσα σε αυτήν την ιστορική επίσκεψη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δε λησμόνησε τους Αιγυπτιώτες γέροντες, που τόσα πολλά προσέφεραν στην παροικία.
Την τέλεση του ιερού μυστηρίου στον Οίκο Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου πραγματοποίησε ο Πατριάρχης, συμπαραστατούμενος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, και του ιερού κλήρου και παρόντων των Αντιπροέδρων της Κοινότητας κ.κ. Νικόλα Πολίτη και Ιωακείμ Φλεβοτομά, της Επόπτριας Γραφείων της Κοινότητας και Μεγάλης Ευεργέτιδας κας Στέλλας Κυριάζη, του Προϊσταμένου Ναών της Κοινότητας κ. Αντώνη Διαμαντίδη, της Δ/ντριας του Γηροκομείου κας Αγγέλας Χαραλαμποπούλου, του Δ/ντή του Ελληνικού Νοσοκομείου Δρ Σαμουήλ και φυσικά των Μελών του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Μαρία η Αιγυπτία», όπου με επικεφαλής την Πρόεδρό τους κα Κυριάζη οργάνωσαν με πολύ αγάπη την όλη εκδήλωση.
Να σημειωθεί ότι κατά την τέλεση του μυστηρίου του ιερού ευχελαίου, το παρών έδωσαν και κοπτορθόδοξοι υπάλληλοι του Ελληνικού Νοσοκομείου, οι οποίοι υποδέχτηκαν τον Μακαριώτατο στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμωνος που βρίσκεται εντός του Ιδρύματος.
Τέλος, ο Μακαριώτατος ευλόγησε όλους τους παρισταμένους και ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου για ό,τι κάνει για τους Γέροντες του Οίκου Ευγηρίας στο Ελληνικό Νοσοκομείο.

http://pyramisnews.gr/to-iero-efxelaio-etelese-o-patriarxis-alexandreias-sto-girokomeio-tis-ekk/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου