Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος τίμησε τον Διδυμοτείχου Δαμασκηνό

Romfea.gr

IMG 9218
Κάιρο | Αιμίλιος Πολυγένης

Την Θρονική εορτή εόρτασε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β' στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κάιρο, συλλειτουργούντων πολλών Αρχιερέων του Θρόνου, των Οφικιάλων και Αρχόντων της Αλεξανδρινής Εκκλησίας και αρκετών πιστών εκ Νοτίου Αφρικής, Κύπρου και Ελλάδος οι οποίοι πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες προσκηνυματική εκδρομή στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα επ' ευκαιρία των χθεσινών θυρανοιξίων του ανακαινισθέντος ιστορικού Ναού του Αγίου Γεωργίου.
Παρόντες στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία σήμερα ήταν και οι Σεβ. Μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος οι οποίοι και αυτοί ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι του Αλεξανδρινού Προκαθημένου στις εορταστικές εκδηλώσεις.
Προ της απολύσεως της Θεία Λειτουργίας ο Πατριάρχης αναφέρθηκε με συγκινητικά λόγια για το πρόσωπο του Μητροπολίτου κ.Δαμασκηνού, την πολυετή φιλία που τους ενώνει καθώς και την μεγάλη βοήθεια που δίνει στο ιεραποστολικό έργο της Αλεξανδρινής Εκκλησίας.
Για τον λόγο αυτόν τον περιεκόσμησε με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, το οποίο θα δείτε στο παρακάτω βίντεο της Romfea.gr :
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου