Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

"Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαριστούν θερμά τον Μητροπολίτη Άκκρας, την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία και τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Abidjan για τη συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής..."

6η Αποστολή ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ




 Την Δευτέρα, 2.2.2015, πενταμελής ομάδα των «Γιατρών Καρδιάς», αναχώρησε από την Αθήνα με την Turkish Airlines και μέσω Κωνσταντινουπόλεως έφθασε στην παραθαλάσσια πόλη Abidjan της Ακτής του Ελεφαντοστού. Σκοπός της αποστολής ήταν η δωρεάν προσφορά ιατρικών υπηρεσιών καθώς και των αναγκαίων φαρμάκων σε φτωχούς πληθυσμούς που διαβιούν σε κοινότητες έξω από την πόλη Abidjan.

Την τοπική οργάνωση και την επιλογή των οικισμών ανέλαβε ο Μητροπολίτης Άκκρας κκ. Σάββας, ο οποίος εποπτεύει την Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Ακτή του Ελεφαντοστού. Την τοπική ευθύνη είχε ο αρμόδιος επικεφαλής κληρικός. Την φιλοξενία και τα καύσιμα για τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο πρόσφερε η τοπική αυτοδιοίκηση της χώρας και συγκεκριμένα ο αντίστοιχος Περιφερειάρχης.

Η Ομάδα μεταφερόταν κάθε μέρα από το Abidjan με αυτοκίνητο στον προγραμματισμένο οικισμό όπου εξέταζε τους ασθενείς και χορηγούσε τα αναγκαία φάρμακα. Οι κοινότητες που δέχθηκαν τις υπηρεσίες των «Γιατρών Καρδιάς» ήταν οι εξής:

4.2.2015, Τετάρτη. Κοινότητα Beago, της περιοχής Yopougon.
5.2.2015, Πέμπτη. Guebo 2, της περιοχής Songon.
6.2.2015, Παρασκευή. Anan, της περιοχής Bingerville.
7.2.2015, Σάββατο. Brinbresso, της περιοχής Songon.
8.2.2015, Κυριακή. Εργασία σε πληθυσμό της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας στην πόλη Abidjan.

Στις 9.2.2015, ημέρα Δευτέρα, η ομάδα επέστρεψε στην Αθήνα.

Οι ασθένειες που αντιμετωπίσθηκαν ήταν οι συνηθισμένες της Υποσαχάριας Δυτικής Αφρικής με μεγαλύτερη συχνότητα σε περιπτώσεις αναιμίας και ελονοσίας. Το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι χαμηλό, αλλά, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει κάθε μέρα ένα πιάτο φαγητό για κάθε κάτοικο της Ακτής του Ελεφαντοστού.

Οι «Γιατροί Καρδιάς» ευχαριστούν θερμά τον Μητροπολίτη Άκκρας, την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία και τις Αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Abidjan για τη συμβολή τους στην επιτυχία της αποστολής. 

Περισσότερα...  http://www.heartdoctors.gr/cgi-bin/pages/page3.pl?arlang=Greek&arcode=150316171605&argenkat=%C1%F0%EF%F3%F4%EF%EB%DD%F2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου