Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

"Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουγκάντα είναι πλέον Εκκλησία των νέων ανθρώπων..."

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουγκάντα είναι πλέον Εκκλησία των νέων ανθρώπων, γιατί απλούστατα σταμάτησε η διαρροή των νέων από την Ορθόδοξη Εκκλησία προς τα ετερόδοξα θρησκεύματα διά μέσου της εκπαίδευσης. Έχουμε δικά μας σχολεία, αν και όχι τόσο καλώς οργανωμένα όσο τα των ετεροδόξων. Προς το παρόν, σχολεία και εκπαίδευση είναι το στήριγμα της όλης προσπάθειας.
Γι’ αυτό ακριβώς, μόνο κατά τα 2 τελευταία χρόνια επενδύσαμε στην εκπαίδευση 2 δισεκατομμύρια σελλίνια Ουγκάντας (580.000 ευρώ), για να κτίσουμε καινούργια σχολεία, να συμπληρώσουμε τα παλαιά και να συνεισφέρουμε στα δίδακτρα της σπουδάζουσας νεολαίας.
Εξ αρχής (1997), εγκαταλείψαμε το σύστημα «δωρεάν εκπαίδευσης» Ορθοδόξων μαθητών και μαθητριών στα σχολεία και εγκαινιάσαμε το σύστημα συμμετοχής των γονέων ή συγγενών με «ελάχιστη τιμή λειτουργικότητας», σχεδόν σ’ όλα τα είδη της εκπαίδευσης (εκτός του Ιερατικού Σεμιναρίου). Έτσι, από τις δωρεές των Ελλήνων αδελφών μας, μπορέσαμε μ’ αυτό το σύστημα να κτίσουμε πρόσθετα σχολεία και να βοηθούμε περισσότερα παιδιά στην εκπαίδευση και ακόμη -το σπουδαιότερο- να πληρώνονται όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα ένα μικρό μηνιάτικο.


† Ο Μητροπολίτης Ουγκάντας Ιωνάς

https://www.facebook.com/antonios.papasotiriou.9?fref=nf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου