Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Αρχιεπισκοπή Κρήτης / romfea.gr


0patriarxis-7
 
"Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος ευρίσκεται στο Ηράκλειο τις ημέρες αυτές.

Ο Μακαριώτατος προσκύνησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Μηνά Ηρακλείου και στη συνέχεια μετέβη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, συνοδευόμενος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου συναντήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος Τον ευχαρίστησε εγκάρδια για την επίσκεψη.

Ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις ιεραποστολικές του ιεραποδημίες και ενημέρωσε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο για την πρόοδο του ιεραποστολικού έργου.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή θα είναι πάντοτε αρωγός και βακτηρία στο έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και αναφέρθηκε διεξοδικά στις δράσεις του Τμήματος της Εξωτερικής Ιεραποστολής και την ευαισθησία των ανθρώπων για το θέμα αυτό, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες και στον Τόπο μας τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο για τη βοήθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις για την επέτειο της 10ετους Πατριαρχείας Του, οι οποίες θα λάβουν χώρα το προσεχές Σάββατο, 27 Ιουνίου, στην Ιερά Μονή Αγκαράθου και στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου