Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ

 
Συντάκτης Αρχιμ. Μάρκος Θεοδόσης
  
Κορυφή της περιοδείας του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄ στην Ιερά Μητρόπολη Μαδαγασκάρης, υπήρχε η συνάντησις με τον Εξοχώτατον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Μαδαγασκάρης κ. Χέρι Ρατζαοναριμαμπιανίνα την 3η Ιουνίου 2015 Στο Προεδρικό Μεγάρο Συνόδευσαν τον Μακαριώτατο ο οικείος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, Ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Δημοκρατίας της  Αιγύπτου στην Μαδαγασκάρη κ. Cherif Abbas, ο Εντιμότατος Πρόξενος της Ελλάδος και Κύπρου στην Μαδαγασκάρη κ. Παναγιώτης Ταλούμης και ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Θεοδόσης και ο Αφρικανός Ιερέας π. Στέφανος.
 Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου μετά αστέρος. Ο Μακαριώτατος ανέφερε στον Εξοχώτατο Πρόεδρο την δισχιλιετή ιστορία της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Αφρικανική ΄Ηπειρο και το ποιμαντικό, ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου με σκοπό την ανέγερση σχολείων, νοσοκομείων, εκκλησιών και άλλων ιδρυμάτων για τις ανάγκες των Αφρικανών και Ελλήνων στην Αφρική.
Ο Προκαθήμενος έκανε ειδικό λόγο για το τεράστιο έργο της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Μαδαγασκάρη, με πενήντα ναούς, 35 σχολεία και 22 ιατρικά κέντρα, 4 ορφανοτροφεία και 2 γηροκομεία, και κυρίως για το νέο Πανεπιστήμιο στην πόλη Manakara. Ο Μακαριώτατος έδωσε συνέντευξη τύπου και ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο της νήσου Μαδαγασκάρης ευημερία, ως επίσης ειρήνη και δύναμη στον Πρόεδρο και στις Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου