Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Άφιξη Ορθοδόξων Αμερικανών στη Μητρόπολη Κένυας

 Romfea.gr

kenias.afiji-11
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την περίοδο αυτή, έφθασε, χθες βράδυ, στην Κένυα, οκταμελής ομάδα από το Ορθόδοξο Χριστιανικό Κέντρο που εδρεύει στη Φλώριδα.
Η ομάδα αυτή θα παραμείνει μέχρι και τις 12 του μηνός, οπότε θα έχουν την ευκαιρία να κατηχήσουν στην περιοχή Τουρκάνα και, ταυτόχρονα, θα αρχίσουν το κτίσιμο ενός νέου δημοτικού σχολείου στην ίδια περιοχή.
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Ορθόδοξοι της Αμερικής έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου την περιοχή αυτή, που βρίσκεται στην έρημο, κοντά στην περίφημη λίμνη Τουρκάνα. Έκτισαν τρεις ναούς, δημοτικά σχολεία με καθημερινό φαγητό, ιατρικό κέντρο και άλλα.
Το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος υποδέχθηκε τους Αμερικανούς και δείπνησε μαζί τους, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για τη συνεχιζόμενη στήριξη και βοήθεια.
Είπε ότι η πρωτοβουλία τους αυτή ενδυναμώνει την παρουσία της Ορθοδοξίας και αυξάνει την ελπίδα της Αναστάσεως στις ψυχές των αδικημένων και ξεχασμένων αδελφών μας.
Την Κυριακή της Πεντηκοστής ο Σεβασμιώτατος Μακάριος, συνοδευόμενος από τους Ορθοδόξους της Αμερικής, έφθασε στην περιοχή Εουάσω, της φυλής των Μασάϊ. Εκεί τέλεσε τη θεία λειτουργία.
Στη συνέχεια, εν πομπή, κλήρος και λαός έφθασαν στον τάφο του δούλου του Θεού Νικολάου, ο οποίος προ ενός έτους εκοιμήθη.
Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και μίλησε για την συμβολή του στην ανάπτυξη της Ορθοδοξίας στην περιοχή των Μασάϊ.
Είναι αυτός που πρώτος κάλεσε τους Ορθοδόξους να κηρύξουν τον λόγο της αλήθειας στην πρωτόγονη φυλή των Μασάϊ.
Μάλιστα, αυτός δώρισε το οικόπεδο, όπου κτίστηκε ο πρώτος Ορθόδοξος ναός, αφιερωμένος στη γέννηση του Σωτήρος Χριστού.
Ακριβώς, στο ίδιο οικόπεδο κτίστηκε και το Γυμνάσιο.
Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους να τον θυμούνται και να προσεύχονται γι’ αυτόν για το μεγάλο δώρο που τους χάρισε να γνωρίσουν την Ορθοδοξία.
Δυστυχώς μια πραγματική θεομηνία ξερίζωσε δέντρα και χάλασε τις στέγες τόσο της εκκλησίας όσο και του σχολείου.
Οι νέοι της φυλής, στο τέλος, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.
Ήταν και αυτή μια ακόμα ευλογημένη μέρα, μια και το Άγιο Πνεύμα κινήθηκε παντού και έδωσε νέα πνοή στους ξεχασμένους και ταλαιπωρημένους αδελφούς μας της φυλής των Μασάϊ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου