Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στα εγκαίνια του Μουσείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Romfea.gr
armenioi-5

Το πρωί του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2015 η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, παρέστη στην επίσημη τελετή των εγκαινίων του Μουσείου της Γενοκτονίας των Αρμενίων, στην πόλη Byblos του Λιβάνου, το οποίο στεγάζεται σε ιστορικό ορφανοτροφείο της Αρμένικης Εκκλησίας, όπου βρήκαν θαλπωρή, στέγη και τροφή χιλιάδες ορφανά παιδιά, που έφυγαν πρόσφυγες μετά την Γενοκτονία.
Στην τελετή παρόντες ήταν οι περισσότεροι εκ των Προκαθημένων των Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής, εκπρόσωποι Εκκλησιών, όπως του Πατριαρχείου Μόσχας και της Εκκλησίας της Ελλάδος, μεγάλος αριθμός Επισκόπων και κληρικών, μοναχών και μοναζουσών.
Από πλευράς πολιτείας ήταν ο Υπουργός Πολιτισμού του Λιβάνου, η Υπουργός Πολιτισμού της Αρμενίας, ο Δήμαρχος της πόλης Byblos και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.
Στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε πραγματικό περιστατικό από την γενοκτονία όπως το βίωσε και περιέγραψε ένα μικρό κορίτσι που αργότερα έγινε νοσηλεύτρια, στα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα το Ισλαμικό κράτος, που έχουν πολλά κοινά με την γενοκτονία των Αρμενίων και την εξώθησή τους στην προσφυγιά, στον κίνδυνο να καταστραφεί το ιστορικό μνημείο της Παλμύρας, και στην Θεία χάρη που μεταδίδεται στους νεοφώτιστους με το Άγιο Μύρο (παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Πατριάρχη).
Το απόγευμα ο Πατριάρχης με όλους τους επίσημους προσκεκλημένους και στην παρουσία χιλιάδων πιστών, παρέστη στην τελετή Καθαγιασμού του Αγίου Μύρου στο ιστορικό μοναστήρι της Bekfayas. Αξιοσημείωτο, ότι το Άγιον Μύρο καθαγιάζεται με την εμβάπτιση της δεξιάς χειρός του Αγίου Γρηγορίου, Φωτιστού των Αρμενιών, εντός του ασημένιου δοχείου όπου προετοιμάζεται και φυλάσσεται το Άγιον Μύρο.

Συνέχεια...  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/1886-o-patriarxis-alejandreias-sta-egkainia-tou-mouseiou-tis-genoktonias-ton-armenion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου