Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Χειροτονία εις Πρεσβύτερο του Διακόνου Ιερολογιωτάτου π. Αθανασίου Kayembe από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Ιεραποστολικά βήματα στη Δυτική Αφρική
 
Ιεραποστολικά βήματα στη Δυτική Αφρική's photo.


Σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου Άνω Κυψέλης η χειροτονία εις Πρεσβύτερο του Διακόνου Ιερολογιωτάτου π. Αθανασίου Kayembe από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.
Ο π. Αθανάσιος απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής Αθηνών είναι υποψήφιος διδάκτορας αυτής και μετά το πέρας των σπουδών του θα υπηρετήσει ιεραποστολικά το ποίμνιο της Αφρικής.
Στην Θεια Λει...τουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ Γεώργιος, Εκπρόσωπος εν Αθήναις του Πατριάρχου Αλεξανδρείας πλαισιωμένος από πλήθους Ιερέων.
Στον εορτασμό παρέστη πλήθος πιστών και φίλων του χειροτονουμένου όπου κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να συνεορτάσουν και να πανηγυρίσουν.
Ο π. Αθανάσιος στην χειροτονητήρια ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Οι μέρες στις οποίες ζούμε έχουν ανάγκη αυτής της υπομονής και της αγάπης καθώς οι σειρήνες του διαβόλου οδηγούν ολοένα και περισσότερο κόσμο στην ασωτία. Και γνωρίζω ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και επίπονος πολλές φορές, μα δεν δειλιάζω ούτε λιγοψυχώ καθώς στα αυτιά μου ηχεί ο λόγος του Άγιου Ιωάννου του Χρυσόστομου “Πολλά τα κύματα και χαλεπόν το κλυδώνιον• αλλ' ου δεδοίκαμεν, μη καταποντισθώμεν• επί γαρ της πέτρας εστήκαμεν. Η δε πέτρα ην ο Χριστός”.
Πάνω σε αυτή την πέτρα, στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, θα εναποθέσω τους ανθρώπινους λογισμούς, τις αμφιβολίες, τις μεταπτώσεις, τους κλυδωνισμούς, τα προβλήματα, τις δύσκολες στιγμές, και εκείνος είμαι βέβαιος κατά τον δικό του λόγο προς τον Πέτρο, ότι θα μου δώσει το χέρι και θα με μεταμορφώσει, θα με πληρώσει με τη χάρη Του και θα μου δώσει δύναμη, θάρρος, τόλμη, φως και αγάπη…
Ο Σεβασμιώτατος κ Γεώργιος αντιφωνώντας προέτρεψε τον χειροτονούμενο στην ιερατική του πορεία,
1) να έχει πάντοτε την αγκαλιά του ανοικτή για όλους, χωρίς να διακρίνει τον πλούσιο από τον φτωχό, τον επίσημο από τον μη επίσημο, τον σημαντικό από τον ασήμαντο,
2) να στηλιτεύει και να ελέγχει πάντοτε την αμαρτία, καθώς στην εποχή μας το παράνομο παρουσιάζεται ως νόμιμο, το άδικο ως δίκαιο, ποτέ όμως να μην ελέγξει το πρόσωπο, διότι αποτελεί εικόνα του Θεού, και
3) να αγκαλιάσει τον αμαρτωλό και να τον οδηγήσει στην μετάνοια και στην επιστροφή στον δρόμο του Θεού.
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας Σεπτή εντολή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ Θεοδώρου Β απένειμε στον π. Αθανάσιο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας παρετέθη κέρασμα στο Αρχονταρίκι του Μετοχίου με φροντίδα των μοναζουσών.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/pages/%CE%99%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%B2%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%94%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%91%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/609895039038684

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου