Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Χορωδία της Ναϊρόμπης εκτελεί θρησκευτικά κομμάτια

 Romfea.gr

nairobi-4
 
Στην παρουσία του κυβερνήτη της ΝαΪρόμπης και της συζύγου του, του γνωστού εισαγγελέα της δημοκρατίας της Κένυας, επί προέδρου Κενυάτα και προέδρου Μόι, Κάρολου Τζότζο, το εξαίρετο χορωδιακό συγκρότημα της Ναϊρόμπης, σήμερα το απόγευμα, εκτέλεσε μουσικά κομμάτια με χριστιανικό περιεχόμενο, σε διάφορες τοπικές διαλέκτους και στην αγγλική.
Ο λόγος για τον οποίο η ως άνω συναυλία έλαβε χώρα στον Καθεδρικό ναό των Αγίων Αναργύρων ήταν ότι οι οργανωτές εντυπωσιάστηκαν από τον πνευματικό πλούτο της ορθοδοξίας με τις εικόνες και τον όλο χώρο που ενέπνεε μια μυστικότητα και μυστηριακή επικοινωνία.
Οι δύο επίσημοι προσκεκλημένοι κατενθουσιάστηκαν από το ζεστό περιβάλλον του εσωτερικού του ναού των Αγίων Αναργύρων αλλά και της ηχητικής, γι’ αυτό θεώρησαν μεγάλη επιτυχία τη σημερινή εκτέλεση, λόγω, ακριβώς αυτού του γεγονότος.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος παρέστη στην εκδήλωση και καλωσόρισε με λόγους θερμούς τους οργανωτές, τα μέλη της χορωδίας και τους υψηλούς επισκέπτες.
Στη συναυλία παρευρέθηκαν λάτρεις της μουσικής, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης της Κένυας.
Ο Σεβασμιώτατος προσκάλεσε όλους να αισθάνονται άνετα και ότι είναι πρόθυμος να παραχωρήσει τον ναό και για μελλοντικές παρόμοιες εκδηλώσεις.
Έδωσε μάλιστα ως ενθύμιο στα μέλη της χορωδίας αλλά και στους υπόλοιπους ένα dvd με τη χορωδία της Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος ο Γ΄».
Στις φωτογραφίες φαίνονται τόσο ο κυβερνήτης της Ναϊρόμπης με τη σύζυγό του, όσο και ο διατελέσας γενικός εισαγγελέας της Κένυας Κάρολος Τζότζο, ο οποίος αναφέρθηκε στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄, όταν τον συνόδευσε από την Μομπάσα στη Ναϊρόμπη, το 1970.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου