Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

"Στηρίξτε τη δημιουργία μιας νέας φάρμας στη Busoga της Ουγκάντας"







"Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εκπληκτική δουλειά που κάνετε πάντα για τα αφρικανικά έθνη μέσω του ευαγγελισμού και της στήριξης όσων έχουν ανάγκη.
Η οικονομική κρίση, την οποία διέρχεται η Ελλάδα, μας έχει επηρεάσει τόσο πολύ, όσον αφορά το ιεραποστολικό έργο και τη φροντίδα που παρέχουμε στα παιδιά μας σε κάθε σχολείο. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες να ταΐσουμε τα ορφανά μας και να τους προσφέρουμε σχολικά είδη, όπως κάναμε βασιζόμενοι στην οικονομική βοήθεια που λαμβάναμε από την Αδελφότητά σας. Αυτό επηρέασε εμάς και εν γένει σύνολη την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουγκάντα. Αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε και έχουμε τη βέβαιη πεποίθηση, ότι «Ola tha pane kala» στο μέλλον.
Στη γενική ιερατική σύναξη που έλαβε χώρα πέρυσι, ο πνευματικός μας πατέρας Μητροπολίτης Ουγκάντας κ. Ιωνάς συμβούλεψε όλους τους ιερείς να δημιουργήσουμε πιθανά μέσα, που θα μπορέσουν να καταστήσουν κάθε ενορία οικονομικά αυτάρκη, ώστε να συνεχίσουμε το ιεραποστολικό έργο χωρίς να περιμένουμε από τους εξ Ελλάδος δωρητές, καθώς η Ελλάδα δέχεται ισχυρές οικονομικές πιέσεις.

orthodox-002-copy

Για το λόγο αυτό, καθίσαμε κάτω και σχεδιάσαμε ένα μικρό μελλοντικό σχέδιο, το οποίο είναι απλό, αλλά ταυτόχρονα δύσκολο, επειδή δεν έχουμε τα μέσα να το ξεκινήσουμε. Σκεφτήκαμε πώς μπορούμε να δουλέψουμε σήμερα για ένα καλύτερο μέλλον στις δύο μόνιμες ενορίες μας, τον Άγιο Ιάκωβο στο Nawango και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου στη Nakyaka, μαζί με τα έξι παρεκκλήσια και όσα άλλα δημιουργηθούν.
Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε την εκτροφή ζώων (βοοειδών και χοίρων) σε μια μικρή φάρμα 20-30 στρεμμάτων και να βάλουμε τουλάχιστον έξι αγελάδες ως ένα μικρό ξεκίνημα. Πιστεύουμε ότι, αν μας βοηθήσετε να αγοράσουμε αυτή τη γη και έξι αγελάδες, μετά από δύο χρόνια, αυτή η μικρή φάρμα θα αποτελεί πηγή εισοδήματος και θα παρέχει γάλα στα σχολεία μας, δίνοντας την ευκαιρία στα φτωχά παιδιά που φροντίζουμε να πίνουν γάλα κάθε μέρα από τη δική τους φάρμα.
Για το σκοπό αυτό απαιτούνται περί τα 290 ευρώ ανά στρέμμα και 280 ευρώ ανά αγελάδα, δηλαδή συνολικά 5.800 ευρώ για 20 στρέμματα και 1.680 ευρώ για 6 αγελάδες. Γι’ αυτό, αδελφοί, κάνουμε έκκληση στους φίλους της Ιεραποστολής, που μπορούν να μας βοηθήσουν, να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια για να δημιουργήσουμε πιθανά μέσα επιβίωσης για τις ενορίες μας και τα παιδιά μας.

6178047808_1de44aeb15_o
CC BY-NC Giovanni Formenti

Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για σας καθημερινά, ώστε ο Παντοδύναμος Θεός, που αγαπά την ανθρωπότητα, να σας λυτρώσει από κάθε δυσκολία και να σας παράσχει κάθε δώρο στην Ουράνια Βασιλεία Του. Αμήν!
Ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε καλό φθινόπωρο!"
π. Στέφανος Lunagula


 http://ierapostoles.gr/?p=7779

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου