Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η 10η κλινική της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Τανζανία




Με τη χάρη και το έλεος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τις αδιάκοπες ευχές του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄, η Ορθόδοξη Εκκλησία συνεχίζει το έργο της σποράς του ευαγγελικού λόγου και της φιλάδελφης στήριξης των Αφρικανών αδελφών μας στην Κεντρική Τανζανία.
Η προτροπή του Κυρίου: " ἐφ᾿ ὅσον ἐποιήσατε ἑνὶ τούτων τῶν ἀδελφῶν μου τῶν ἐλαχίστων, ἐμοὶ ἐποιήσατε. (Ματθ. 25, 40) βρίσκει και σήμερα πρόθυμη ανταπόκριση. Οι προσφορές των ανθρώπων από την Ελλάδα και την Κύπρο, που ενδιαφέρονται για την Εξωτερική Ιεραποστολή και εκφράζουν έμπρακτα τα συναισθήματα της χριστιανικής τους αγάπης και αλληλεγγύης, μετουσιώνονται σε έργα υποδομής και συμπαράστασης στον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα η Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως έχει κτίσει και λειτουργεί δέκα μικρές κλινικές. Ένα έργο που προσφέρει το ανεκτίμητο αγαθό της υγείας σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες, σε περιοχές όπου η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη.
Δίπλα από κάθε κλινική υπάρχει και μια γεώτρηση άντλησης καθαρού νερού, που καλύπτει τόσο τις λειτουργικές ανάγκες των κλινικών μας, όσο και εκείνες των κατοίκων των γύρω περιοχών. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι και κυρίως μικρά παιδιά πεθαίνουν στην Αφρική εξαιτίας των μολυσμένων υδάτων ή νοσούν από σοβαρές τροπικές ασθένειες.
Κάθε φορά που ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία ένα νέο έργο υποδομής, δοξάζουμε το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και προσευχόμαστε Εκείνος να ευλογεί και να καταρτίζει την Άμπελο της Ορθοδοξίας στη γόνιμη αφρικανική γη.
Από την Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως

Περιοδικό "Πάντα τα Έθνη"
http://www.apostoliki-diakonia.gr/gr_main/mission/134.PDF

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου