Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Εορτή του Αγίου Αθανασίου στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη

 Romfea.gr

0kipseli-1

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάσθει η μνήμη του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας στο φερώνυμο Ναό του Πατριαρχικού Μετοχίου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Άνω Κυψέλη Αθήνας.
Του Όρθρου προεξήρχε και χοροστάτησε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, της Ιεράς Λιτανείας και της Ιεράς Αρτοκλασίας ο Σεβασμιότατος εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β' και διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Αθηνών Μητροπολίτης Γουϊνέας κ.κ Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ.κ Θεόδωρο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαίδος κ.κ Εμμανουήλ.
Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χρωμάτισε με την παρουσία του ο Ηλίας Γιουρούκος, Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής με τον Διάσημο λαϊκό βάρδο και ψάλτη Ηλία Κλωναρίδη ο οποίος ανέγνωσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας.
Τον Πανηγυρικό Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαίδος κ.κ Εμμανουήλ οπου μεταξύ άλλων τόνισε …..Αυτοί ήσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας, εμπειρικοί εκφραστές της αλήθειας με αγαπη,με άσκηση, με προσευχή, με πολύ προσευχή για τα«εν τω κόσμω συμβαίνοντα»
Γιαυτο και δεν ήσαν φίλοι της κατηγορίας. Δεν κατηγοριοποιούσαν σε ομάδες τους ανθρώπους. Δεν χρησιμοποιούσαν την Ωραία Πύλη με εμπορεύματα υποκριτικής ηθικής που άλλα λέει και άλλα πιστεύει και άλλα εννοεί…πολύ δε περισσότερο άλλα πράττει»….και καταλήγει ο ομιλητής «Ας σταθούμε γιαλιγο στην τέταρτη εξορία του. Εκει βλέποντας τους πιστούς να κλαιουν για τα όσα δεινά υπέφερε για την αγάπη του Χριστού, τους είπε τα περίφημα λόγια «θαρρείτε νεφρύδιον εστί και θάττον παρελεύσεται!»
Ο Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος Τελετάρχης & εφημέριος του Πατριαρχικού Μετοχίου και του Ναού Αγίου Αθανασίου κ. Νικόλαος Κουλιανόπουλος φρόντισε με αγάπη και ο εορτασμός ήταν άριστος.
Παρέστησαν Άρχοντες Οφφικιάλοι του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής, πολλοί κάτοικοι των πόλεων Αθήνας, Πειραιά, Νικαίας και Κορυδαλλού, Έλληνες εξ Αιγύπτου και πολλοί Ελληνοαφρικανοί και Αφρικανοί Κληρικοί και Λαϊκοί.

Περισσότερα...  http://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-alexandreias/5967-eorti-tou-agiou-athanasiou-sto-metoxi-tou-patriarxeiou-alejandreias-stin-kupseli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου