Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η πρωτοχρονιάτικη πίττα στην Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης

Romfea.gr

tinida-2

Με τις ευχές και Ευλογίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄ πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα κατανύξεως η Θεία Λειτουργία της Κυριακής προ των Φώτων, όπως άλλωστε και όλες οι ακολουθίες του Άγίου Δωδεκαημέρου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Τύνιδος, καθώς και η επίσημη Δοξολογία για το Νεό Έτος, παρουσία των εργαζομένων στην Πρεσβεία και του προέδρου κ. Ιωάννη Δύντσικου και μελών της ολιγάριθμης Ελληνικής Κοινότητος στην Τύνιδα.
Κατά την Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, ο οποίος στο τέλος ευλόγησε και έκοψε την Αγιοβασιλόπιττα της Μητροπόλεως.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προσπάθησε δι΄ ολίγων να εμψυχώσει τους ελαχίστους Έλληνες, που απέμειναν πλέον στην Τυνησία, αναλύοντας το νόημα των λόγων του Αποστόλου Παύλου, που ακούστηκαν, ο Οποίος απευθυνόμενος στον Τιμόθεο κάνει τον προσωπικό του απολογισμό της Αποστολικής και Ευαγγελικής του δράσεως επισημαίνοντας το τρίπτυχο: αγώνα (καλού, που ολοκληρώνεται αισίως)-Πίστεως (που τηρείται απαρασαλεύτως)-Στεφάνου και δικαίας κρίσεως, που είναι αυτό που απομένει στον δίκαιο πάντων μισθαποδότη Κύριό μας.
Ετόνισε ότι με αυτές τις βασικές προυποθέσεις οι ολογάριθμοι φύλακες αυτών των Θερμοπυλών- της άσβεστης δηλαδή κανδήλας της ορθοδοξίας, που είναι απόδημη σε εποχές σκληρές και ανελέητες και βιώνει ακόμη και τον διωγμό πλέον, είναι βέβαιο ότι θα έχουν τον έπαινο και την ευλογία του Κυρίου μας, διότι παρά τις δυσκολίες δεν λιποψυχούν.
Κάλεσε όλους να μείνουν ενωμένοι και δυνατοί κοντά στην Εκκλησία και να είναι απλώς πιο προσεκτικοί από πριν, μέχρι να παρέλθει με τη βοήθεια του Θεού η λαίλαπα της τρομοκρατίας, που είναι πλέον παγκόσμια μάστιγα.
Τους διαβεβαίωσε ότι σε όλη την τεράστια έκταση της Βορείου Αφρικής τόσον ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος, όσον και ο Ποιμενάρχης τους θα είναι κοντά τους σαν το στοργικό πνευματικό πέπλο προστασίας και προσευχής σε αυτές τις δύσκολες εποχές, όπως άλλωστε και στο ένδοξο παρελθόν της συγκεκριμένης ιστορικής και μαρτυρικής από τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες τοπικής Εκκλησίας της Καρθαγένης.
Η Εορταστική ημέρα έκλεισε με κεράσματα και ευχάριστες οικογενειακές στιγμές των αποδήμων μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου