Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Στην Κύπρο εόρτασε τα σεπτά Του Ονομαστήρια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος – Θερμά δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη

 patriarxis stin kypro 01

pyramisnews.gr

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον εορτάζοντα Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β΄, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στις 17 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη μεγάλη δωρεά της Εκκλησίας της Κύπρου με μία εκκλησία του Αγίου Σάββα και τη δημιουργία του «σπιτιού» της Αλεξανδρινής Εκκλησίας στην Μεγαλόνησο.
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος έφτασε στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κύπρου για το έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο στην αφρικανική ήπειρο.
Μετά τη συνάντηση, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας που μέ δέχθηκε με πολλή αγάπη σήμερα που είναι και η ονομαστική μου εορτή. Επιθύμησα να αφήσω την Αλεξάνδρεια και την έδρα μου και να έρθω εδώ στο ευλογημένο νησί της Κύπρου για να εορτάσω τα ονομαστήρια μου.»

Συνέχεια...   http://pyramisnews.gr/ta-onomastiria-toy-patriarxi-theodorou-stin-kypro/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου