Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Κένυας Μακάριος: ''Η Ορθοδοξία δίνει πάντοτε ελπίδα και αισιοδοξία''

Romfea.gr

nairompi-1

Την Κυριακή το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ναϊρόμπης.
Στη λειτουργία παρευρέθησαν, εκτός των Ορθοδόξων ενοριτών, Ελλήνων, Κενυατών, Ρώσων, Ρουμάνων, Βουλγάρων και πενήντα φοιτητές των Θεολογικών Σχολών της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, του Αγίου Παύλου (Πανεπιστήμιο) και Ταγκάζα (Κολέγιο).
Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τους φοιτητές και τους καθηγητές που τους συνόδευαν και είπε το περιστατικό εκείνο του Αγίου Βλαδιμήρου του Κιέβου και τον θαυμασμό των απεσταλμένων του, οι οποίοι όταν πήγαν στην Αγία Σοφία Κωνσταντινουπόλεως, εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ ώστε αποφάσισαν να ασπαστούν την Ορθοδοξία.
Με τα πιο πάνω λόγια ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα, δίνοντας εξηγήσεις και παραδείγματα πειστικά για το ρόλο που διαδραματίζει σήμερα η Ορθοδοξία για τη σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.
Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν ερωτήσεις πάνω στις απορίες των φοιτητών, ενώ στην αίθουσα της Εκκλησίας δόθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου