Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν









Την Κυριακή Β’ Νηστείων, 27η Μαρτίου 2016, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire.
Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ετελέσθη επίσης το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου Bernard Diafouka.
Ο π.Bernard εγεννήθη την 3η Ιανουαρίου 1959 στo χωρίο Mbamba της περιφερείας Pool του Κονγκό. Εφοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μπραζαβίλ. Εγνώρισε... και ασπάσθηκε την Ορθοδοξία από τον πρώτο ιεραπόστολο και κατόπιν πρώτο γηγενή ιερέα του Κονγκό, μακαριστό Floribert Tchizibou. To έτος 1988 εχειροθετήθη Αναγνώστης και Υποδιάκονος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Άκκρας κυρό Ειρηναίο, ενώ το έτος 1994 εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Καμερούν κυρό Πέτρο, μετέπειτα Πατριάρχη Αλεξανδρείας (1997-2004). Το έτος 2013 έλαβε το οφφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου και προεχειρίσθη σε Εξομολόγο από τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμονα.
Ο εκλιπών, ο οποίος εξέπνευσε τις πρώτες πρωινές ώρες της 27ης Μαρτίου 2015 σε νοσοκομείο της Γαλλίας, υπήρξε ο αρχαιότερος ιερεύς της τοπικής Εκκλησίας, διακονήσας επί εικοσαετία την Ενοριακή Κοινότητα της πρωτεύουσας του Κονγκό-Μπραζαβίλ.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727&fref=ts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου