Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Το προσκύνημα των Αιγυπτιωτών μαθητών στον Άγιο Γεώργιο παλαιού Καΐρου και η θερμή υποδοχή από τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄

mathites ston agio georgio (1)

pyramisnews.gr

Ήταν μία συγκινητική επίσκεψη για τους Αιγυπτιώτες μαθητές της Αχιλλοπουλείου και της Αμπετείου !
Ένα προσκύνημα από τα μελλοντικά στελέχη της παροικίας μας, που πάντοτε βρίσκονται κοντά στα στοιχεία του αιγυπτιώτικου πολιτισμού και της ορθοδοξίας μας, στην παροικία μας, που κρατά «Θερμοπύλες» στη Χώρα του Νείλου.
Έτσι, το δίχως άλλο, μία επίσκεψη στον ιστορικό και αγιασμένο από την Αγία Οικογένεια και τονΆγιο Γεώργιο, και μάλιστα παρουσία του Μακαριώτατου Πατριάρχη μας κ.κ. Θεοδώρου Β, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός.
Έτσι, στις 2 Απριλίου, οι Αιγυπτιώτες μαθητές της Αχιλλοπουλείου Σχολής πέρασαν το κατώφλι της Μονής, που θεωρείται η «Ροτόντα» της Μέσης Ανατολής και εκεί όπου συνεχίζει να καίει το καντήλι της Ορθοδοξίας εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Στην πολυαιώνια Μονή, βρισκόταν ο Ποιμενάρχης του Παλαίφατου Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, πλαισιούμενος από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος, κ. Νικόδημο και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πηλουσίου, κ. Νήφωνα.
Μετά το καλωσόρισμα, τα παιδιά ακολούθησαν την ξενάγηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, καθώς και στο καινούριο μουσείο το οποίο βρίσκεται στους κάτω ορόφους του ναού.
Ο Μητροπολίτης Πηλουσίου έκανε μια σύντομη αναφορά στο βίο και τη δράση του Αγίου Γεωργίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο ναός έχει δημιουργηθεί πάνω στα θεμέλια του ενός από τους δύο ρωμαϊκούς πύργους της αρχαίας Βαβυλώνας του Καΐρου.
Αμέσως μετά, ο ίδιος ο Πατριάρχης Θεόδωρος, εμπνεόμενος από την αγάπη του για τα παιδιά τούς μίλησε για τους θησαυρούς που φυλάσσονται στους κάτω ορόφους, στους οποίους φυλάσσονται εκκλησιαστικά κειμήλια, καθώς και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αντικείμενα, επιλέγοντας – όπως μάς επεσήμαναν οι εκπαιδευτικοί Αναστάσιος Αναστασίου και Ευαγγελία Χουλιαρά – έναν άκρως παραστατικό και κατανοητό τρόπο ξενάγησης, προσελκύοντας την προσοχή των μαθητών, οι οποίοι τον άκουγαν με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση.
Η περιήγηση των μαθητών ολοκληρώθηκε με κέρασμα νηστίσιμων εδεσμάτων και χυμών, προς όλους, και φυσικά όλοι τους – μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου – ευχαρίστησαν θερμά τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο οποίος, δίνοντας την ευχή Του, τούς χάρισε αναμνηστικά δώρα εμπνευσμένα από την ελληνορθόδοξη παράδοση και τον Άγιο Γεώργιο.
Ήταν μία ιδιαίτερα σημαντική επίσκεψη, που ήρθε να συμβεί στον καταλληλότερο χρόνο, καθώς διανύουμε ήδη την περίοδο της Μεγάλης και Αγίας Τεσσαρακοστής, που πάντοτε φέρνει όλους πιο κοντά στην εκκλησία, πόσω δε μάλλον τους μαθητές των αιγυπτιώτικων σχολείων μας, που πάντοτε βρίσκονται στο πλευρό της εκκλησίας μας.

mathites ston agio georgio (6)

mathites ston agio georgio (3)

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/episkepsi-ton-mathiton-tis-axillopouleiou-ston-agio-georgio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου