Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος: «Τα Έθνη που απομακρύνονται από τον Θεό, δεν έχουν μέλλον…»

UNTITLED-6

pyramisnews.gr

Καταπέλτης εναντίον όσων χριστιανικών κρατών επιλέγουν να απομακρύνονται από τον Χριστιανισμό, ήταν ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, μιλώντας κατά την πανήγυρη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, τονίζοντας ότι αυτοί οι Άγιοι της Εκκλησίας μας έφεραν τον Χριστιανισμό σε μία ολόκληρη Αυτοκρατορία, δίνοντας το παράδειγμα.

Ο Μητροπολίτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μίλησε ανοιχτά εναντίον εκείνων των λεγόμενων χριστιανικών εθνών που κάνουν τα πάντα για να αφαιρέσουν από το Σύνταγμά τους, από τους νόμους, από παντού, κάθε χριστιανικό σύμβολο, κάθε χριστιανική αξία κάθε χριστιανική ηθική…

Και τόνισε ότι «Έθνη που απομακρύνονται από τον Θεό, δεν έχουν μέλλον (…) Και η κρίση που υπάρχει στον κόσμο ωφείλεται εν πολλοίς στο γεγονός ότι έχουμε απομακρυνθεί από τις χριστιανικές μας ρίζες και αξίες…»

Παρακολουθείστε το χαρακτηριστικό βίντεο:




Παράλληλα, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου εξέφρασε την ευχή, να έχει τις ευλογίες των Αγίων και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου, η οποία δεν αποτελεί μόνον κοιτίδα του Ελληνισμού στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα αλλά κοιτίδα και του χριστιανισμού στη Χώρα του Νείλου, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον παρόντα Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή και τα Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της ΕΚΚ, τον Αντιπρόεδρο κ. Νικόλα Πολίτη και την Γενική Γραμματέα κα Χρυσάνθη Σκουφαρίδου.

Να σημειωθεί ο πανηγυρικός εσπερινός ολοκληρώθηκε με λιτανεία της εικόνας των Πολιούχων της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, ενώ την επομένη, τις διπλωματικές αρχές εκπροσώπησε κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη.

Στις εκδηλώσεις των δύο ημερών παρέστησαν επίσης ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο κ. Ευάγγελος Δαϊρετζής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου (που εδρεύει στην Αθήνα) κ. Μιχάλης Μπίσκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Καΐρου κ. Γιώργος Χαγιάτ, η Επίτιμη Πρόεδρος του ΣΕΑΑΣ κα Βίλλυ Πολίτου-Ζουέ, ο επικεφαλής των Αιγυπτίων προσκόπων Δρ Ναντίμ Εσκάνταρ, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Βάσω Γαζή, η Γραμματέας της Χιακής Αδελφότητας κα Θεανώ Μπενοβία, ο Ταμίας του Ελληνικού Κέντρου Καΐρου κ. Άγγελος Αθανασούλης, ο Διευθυντής της Αχιλλοπουλείου Σχολής κ. Χαράλαμπος Κουγεμήτρος και άλλοι επίσημοι. 

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/memfidos-enantion-ton-kraton-poy-apomakrynontai-apo-ton-xristianismo/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου