Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe Noire

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

















Την Κυριακή, 22α Μαΐου 2016, Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe Noire, με την συμμετοχή του Εφημερίου, Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π.Μαξίμου Oumba, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι.Επισκοπής, και του Αιδεσιμ. Πρεσβ. π.Παύλου Diafouka, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Dolisie, Διευθυντού του Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου. Επίσης, εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στην εγκατάλειψη του παραλύτου της Ευαγγελικής περικοπής.
Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, παρουσίασε την νέα Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Καθεδρικού Ναού για την χρονική περίοδο 2016-2018, στα μέλη της οποίας προσέφερε επιστήθιους σταυρούς.
Ακόμη, επήνεσε την προσευχητική συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία των ποδοσφαιριστών της ανασυσταθείσης το έτος 2014 ποδοσφαιρικής ομάδος «Ορθόδοξη Νεολαία» (Association Sportive Jeunesse Orthodoxe), η οποία αφίχθη στην πόλη του Pointe-Noire από το Dolisie για την συμμετοχή της στους αγώνες της 1ης εθνικής κατηγορίας.
Απευθυνόμενος στους νεαρούς ποδοσφαιριστές ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη στο αθλητικό ιδεώδες, όπως αυτό διεμορφώθη στην ελληνική αρχαιότητα και τους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς και στις χριστιανικές αρετές της αγωνιστικότητος, της εντιμότητος και του σεβασμού, ενώ συνεχάρη τον συνοδεύοντα την ομάδα π.Παύλο Diafouka για την ανύστακτη μέριμνά του υπέρ της πνευματικής προόδου των αθλητών. Προς όλους προσέφερε αντίτυπα της Καινής Διαθήκης και επιστηθίους σταυρούς.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100005785866727

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου