Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Ο π. Ιγνάτιος, ψυχή της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κονγκό...


amfoterodexios.blogspot.gr
Ο π. Ιγνάτιος, ψυχή της Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κονγκό στο pontos-news.gr (φωτο, βίντεο)
 
Ο 87χρονος π. Ιγνάτιος Μανδελίδης, Γέρων Επίσκοπος Πενταπόλεως, πρώην μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, είναι ένας σπουδαίος Μακεδόνας ιερωμένος, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Έδεσσα με γονείς Μικρασιάτες. Ο πατέρας του εξόριστος σε καταναγκαστικά έργα και μουλαράς, όπως όλοι οι ανεπιθύμητοι, ήρθε με τον ξεριζωμό στην Ελλάδα.
Ο παππούς του ήταν εργάτης στα μεταλλεία Ακ Ταγ Μαντέν στον Πόντο, εξού και το οικογενειακό όνομα: ο γιος του μεταλλουργού ήταν ο μαντένλογλου, που εξελληνίστηκε και έγινε Μανδελίδης.
Ο π. Ιγνάτιος ήταν ήδη 52 χρονών όταν –ενώ ήταν ιεροκήρυκας στη Λάρισα– τον κάλεσε ο προϊστάμενος στην Αδελφότητα Θεολόγων «Ο Σωτήρ» (Ορθόδοξη Χριστιανική Ιεραποστολική Αδελφότητα), στην οποία ανήκε, για να του ζητήσει να πάει βοηθός του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη στο Κονγκό, και ειδικότερα στην Κανάγκα. Πήγε, και όταν έφθασε... «Κοίταζα τον ουρανό και έλεγα: κάτω από τον ίδιο ουρανό είμαστε και στη Λάρισα και στην Κανάγκα. Από τότε πέρασε μια ζωή. Τριάντα τέσσερα χρόνια, είναι η τρίτη μου... καριέρα. Τώρα είμαι 86 χρόνων, λιγότερα δεν γίνονται, μόνο προχωρούν. Κάναμε μια συμφωνία με τον Θεό: “Ό,τι θα μου δώσεις θα σ’ το δώσω πίσω, δεν κρατάω τίποτε για μένα”. Και πάμε καλά μέχρι τώρα, θα δούμε τι θα γίνει μετά». Τι έγινε μετά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου