Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τον νέο Έλληνα Πρέσβη στην Αίγυπτο κ. Χ.Μ. Διάμεση καλωσόρισε ο Μέμφιδος κ. Νικόδημος στην Παναγία Ηλιούπολης Καΐρου

77

pyramisnews.gr

Ξεχωριστή ήταν η φετινή Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Καθεδρικό ναό της Ιεράς Μητρόπολεως Μέμφιδος, στην Ηλιούπολη του Καΐρου.

Καταρχήν, γιατί οι ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν στον πρόσφατα ανακαινισμένο ναό που είναι αφιερωμένος στο γεγονός της «Εις Φυγήν εις Αίγυπτον Αγίας Οικογένειας» που κατέφυγε στην Χώρα του Νείλου, για να γλυτώσει από τον αιμοσταγή Ηρώδη και όπου και το Θείο Βρέφος με την Παρθένο Μαριάμ και τον Ιωσήφ έζησαν τρία ολόκληρα χρόνια.

Έτσι, στο ναό αυτόν της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου έχει επικρατήσει να ονομάζεται η «Παναγία της Ηλιούπολης», ήταν πολλοί οι πιστοί που προσήλθαν να προσκυνήσουν την εικόνα της, τόσο κατά τον Εσπερινό, όπου το παρόν έδωσαν οι αραβόφωνοι Πρόσκοποι, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία.

Ο δεύτερος λόγος που ήταν ξεχωριστή η μεγάλη εορτή για τους Έλληνες αλλά και τους αραβόφωνους ελληνορθοδόξους χριστιανούς είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ελληνική παροικία υποδέχτηκε και συνάντησε τον νέο Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Χρήστο Μιχαήλ Διάμεση.

Δείτε το χαρακτηριστικό 4λεπτο βίντεο:





Έτσι, «από Θεού άρξασθαι» ο νέος εκπρόσωπος της Ελλάδας, ο οποίος ανέγνωσε το «Πιστεύω» και το «Πάτερ ημών» και τον οποίο θερμά υποδέχθηκε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος.

Περισσότερα...  http://pyramisnews.gr/to-neo-ellina-presvi-stin-aigypto-ypodextike-o-memfidos-nikodimos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου