Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ !!

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν













Ο νέος κήπος λαχανικών και οι μικροί χώροι εκτροφής ιχθύων
για τις ανάγκες του ιδρύματος.



Την 17η Σεπτεμβρίου 2016, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Dolisie για τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Ευσταθίου, Προστάτου και Εφόρου του ορθοδόξου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος».
Αρχικώς, είχε πολύωρη συνεργασία με τον κ.Jean-Claude Tchilimbou, Διευθυντή του ορθοδόξου Δημοτικού Σχολείου «Φως Εθνών» εν όψει της ενάρξεως του νέου σχολικού έτους. Ακολούθως, μετέβη στο παρακείμενο ορφανοτροφείο της τοπικής Εκκλησίας, όπου είχε την χαρά της εκτενούς επικοινωνίας με τα μικρότερα παιδιά, προς τα οποία προσέφερε μπάλες και γλυκίσματα.
Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του προς τον δραστήριο διευθυντή, π.Παύλο Diafouka, Εφημέριο της πόλεως, για την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής και στεγανοποιήσεως της δεξαμενής ποσίμου ύδατος, δαπάναις της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης, καθώς και για την δημιουργία κήπου λαχανικών και μικρών χώρων εκτροφής ιχθύων για τις ανάγκες του ιδρύματος. Τέλος, παρέδωσε μία καινούρια φορητή ηλεκτρογεννήτρια, η οποία αποτελεί προσφορά του Συλλόγου Φίλων Ορθοδόξου Ιεραποστολής Πατριαρχείου Αλεξανδρείας «Η Γέφυρα της Αγάπης».
Η ημέρα ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης, κατήχηση προς τους πιστούς που προσήλθαν στον Ναό και συνεδρίαση με την Ενοριακή Επιτροπή

Περισσότερα... https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου