Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ ΣΤΗΝ Ι.ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ-Γκαμπόν









Την 30η Οκτωβρίου 2016 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ, κατά την διάρκεια της οποίας χειροτόνησε εις Διάκονον τον κ.Amour Jordach Ndzebe, ο οποίος έλαβε το όνομα Τιμόθεος προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Τιμοθέου (+2004).
Κατά την χειροτονία, η οποία είναι η δεύτερη που τελείται στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Κονγκό κατά την υπερτρ...ιακονταετή ιστορική παρουσία της Ορθοδοξίας στη χώρα, ο Επίσκοπος ανεφέρθη στην σημασία και την τεράστια ευθύνη της διακονίας του ιερού Θυσιαστηρίου και των πιστών εν πνεύματι θυσιαστικής ταπεινώσεως, αγάπης και συνέσεως. Επίσης, έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο κληρικό, μεταφέρων και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ.Θεοδώρου Β’, με την ευλογία του Οποίου ετελέσθη η χειροτονία σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη του πρεσβυγενούς Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.
O νέος Ιεροδιάκονος π.Τιμόθεος Ndzembe, 34 ετών, έγγαμος, θα διακονεί στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ.
Προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος ετίμησε διά της απονομής τιμητικής πλακέττας τον επί τριάντα συναπτά έτη διατελέσαντα Πρόεδρο της Ενοριακής Επιτροπής Μπραζαβίλ κ.Seraphin Bhalat, Σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας του Κονγκό, Γενικό Διευθυντή του Λιμένος Pointe-Noire και Μέλος του Επισκοπικού Συμβουλίου, στον οποίο απένειμε τον τίτλο του επιτίμου Προέδρου της ως άνω Ενοριακής Επιτροπής.
Τις πνευματικές και λειτουργικές εκδηλώσεις κατέκλεισε ο νυν Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής του Ναού, κ.Adrien Hossie, o οποίος εξέφρασε την χαρά των πιστών και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Ποιμενάρχη τους για την χειροτονία του νέου κληρικού και την εν γένει πνευματική προαγωγή της τοπικής Εκκλησίας.
Παρέστησαν προσευχητικώς η Εξοχ. κα.Emilienne Raoul, τέως Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων του Κονγκό, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Περρής, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Κονγκό μετά της Εριτίμου συζύγου του, εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εκκλησιών του Κονγκό, εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως και πλήθος πιστών.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου