Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ.Νικηφόρος στο Mbanza - Gungu

Ι.Μητρόπολη Κινσάσας 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας και έξαρχος Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος τέλεσε σήμερα την Θεία Λειτουργία στην πόλη Mbanza - Gungu  στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, πλαισιωμένος από τον αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο Τσιτσιβό, τον πρεσβύτερο Jean Baptiste Muela και τον διάκονο Gerassimo Belesi.



Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  ανέλυσε   στους πιστούς  το ευαγγελικό ανάγνωσμα, τους προέτρεψε να είναι ενωμένοι με την ενορία και  να συμμετέχουν στις  ιερές ακολουθίες. Κατά την διάρκεια του αντιδώρου πρόσφερε σε όλους τους πιστούς ευλογία το ημερολόγιο του 2017.





Κάθε χρόνο ο Σεβασμιώτατος και αφού προέρχεται από το αγιώνυμων Όρος, πιστώς στις τυπικές διατάξεις των ιερών ακολουθιών της Εκκλησίας μας αλλά και εραστής αυτών, φροντίζει να περιέχει το ημερολόγιο και από μία ακολουθία (  τον Ακάθιστο Ύμνο, ευχές, τροπάρια, την Μικρά Παράκλησης της Θεοτόκου ),  όρισε το φετινό, να  περιέχει την  Μεγάλη Παράκληση της Θεοτόκου.





Παρακάλεσε τους χριστιανούς να την  ψάλλουν συχνά στο σπίτι τους, αλλά και εναλλάξ με την μικρή Παράκληση να ορίσουν μία μέρα την εβδομάδα,  να την ψάλλουν όλοι μαζί στον Ναό. Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον πιστό λαό του Mbanza - Gungu τις ευλογίες και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρίας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεοδώρου του Β΄. Τέλος είχε συναντήσεις με τους υπευθύνους του Ναού αλλά και με τους πιστούς για  πνευματικά και  διοικητικά θέματα.

http://pa-imka.org/index.php/el/news-el/193------mbanza-gungu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου