Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΜΠΙΑΣ

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΙΔΡΥΤΟΥ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ,ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΜΠΙΑΣ

Image may contain: 8 people, people standing

Με τις ευλογίες του προκαθημένου της Αλεξανδρινής εκκλησίας,μακαριωτάτου Πάπα και πατριάρχη Θεοδώρου του Β',έλαβαν χώρα οι παρακάτω θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Κυριακή του αντίπασχα , ετελέσθη αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντων των, επισκόπου Κισούμου και δυτικής Κένυας κ Αθανασίου και του Μητροπολίτου Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιωάννη, επί τη εορτή του Αποστόλου Θωμά και του Αγίου Γεωργίου, στο μητροπολιτικό ναό της ελληνοορθόδοξης κοινότητας Λουσάκας.
Στην θεία λειτουργία παρέστησαν, ο πρωθιερέας των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος , ο οποίος τέλεσε τις ιερές ακολουθίες της Μ.Εβδομάδος στην ελληνική κοινότητα Κίτουε της Β.Ζάμπιας και ιερείς της Μητροπόλιτικής περιφέρειας Λουσάκας.
Παρέστησαν επίσης οι γενικοί πρόξενοι Ελλάδος και Κύπρου κύριοι , Μιχαήλ Κρούπνικ και Χρήστος Σπάιρον , ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας κος Ανδρέας Δάμαλης και πλήθος πιστών.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ετελέσθη αρτοκλασία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του Αλεξανδρινού προκαθημένου Κ.κ.Θεοδώρου του Β' και λιτάνευση τμήματος λειψάνου του Αγίου Μάρκου.


Συνέχεια...  https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου