Κυριακή 28 Μαΐου 2017

"Ο Ιστορικός Ναός της Αγίας Τριάδος ξανανοίγει τις πύλες του και θα αποτελέσει το λίκνο της Ιεραποστολης στην βόρεια Μοζαμβίκη..."

Orthodox Metropolis of Zambia and Malawi

Image may contain: 5 people, people standing and suit

Image may contain: 2 people, people standing and indoor

Image may contain: 2 people, people standing and indoor


Image may contain: one or more people, crowd and outdoor

Image may contain: one or more people, people standing and outdoor

Κυριακή 28 Μαΐου 2017. ΜΠΕΙΡΑ Μοζαμβίκης
“ τίποτε δεν θα χαθεί στον αιώνα των αιώνων, όσο διατηρούμε ζωντανή την μνήμη και την πίστη μας”
Σεπτή Εντολή του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄ ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μαλάουι κ. Ιώαννης και το Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Μαλάουι αποτελούμενο από τους π. Ερμόλαο Ιατρού Αρχιερατικό Επίτροπο Μαλάουι ,π.Καλινικου και π .Νεκτάριου μετέβησαν οδικώς στην ΜΠΕΙΡΑ Μοζαμβίκης και εγκατέστησαν τον π.Νεκταριο νέο Εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος ΜΠΕΙΡΑΣ.ο οποίος και ανέλαβε καθήκοντα ιερέα από σήμερα Κυριακή 28 Μαΐου 2017.
Ο Ιστορικός Ναός της Αγίας Τριάδος ξανά ανοίγει της πύλες του και θα αποτελέσει το λίκνο της Ιεραποστολης στην Β . Μοζαμβίκη υπο την στενή επίβλεψη του εργάτη του ευαγγελίου Π.Ερμολαου.
Στην Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης .Η χαρά και η συγκίνηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα και στις καρδιές όλων για την επαναλειτουργία του Ιερού Ναού
παρέστησαν η Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και ευεργέτης της Εκκλησίας στην Μοζαμβίκη κ Μαρίνα Τσιχλακη. Ο Γενικός Πρόξενος της Πορτογαλίας στην ΜΠΕΙΡΑ κ José Chrystello Tavares και ορθόδοξοι της περιοχής .

Το Σάββατο 27 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Νεκροταφείο της ΜΠΕΙΡΑΣ και τέλεσε μνημόσυνα στους τάφους των Ελλήνων.

Περισσότερα...  https://www.facebook.com/Orthodox-Metropolis-of-Zambia-and-Malawi-391805074291380/?hc_ref=NEWSFEED

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου