Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Μαλάουι: Ευχαριστίες από το Blantyre

 



Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής, χαίρετε πάντοτε!
Η μέχρι τώρα αγάπη σας προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή του Μαλάουι υπήρξε μεγάλη. Είμαστε ευγνώμονες και αυθόρμητα παρακαλούμε το Θεό να σας ελεεί πολλαπλάσια. Για εμάς, είναι μεγάλη η ευθύνη να κάνουμε καλή διαχείριση των προσφορών των φίλων της ιεραποστολής μας, αλλά είναι επίσης  μεγάλη και η χαρά μας, αφού εκλαμβάνουμε την κάθε συμπαράστασή σας σαν μια άνωθεν ενίσχυση στο έργο που επιτελούμε…
Σε κάθε έργο που οραματιζόμαστε και θέτουμε σε εκτέλεση, για την ελάφρυνση του πόνου του μαλαουϊανού αδελφού μας, πόθος της καρδιάς μας και αίτημα της προσευχής μας πάντοτε είναι, ο Θεός να ευλογεί και να στηρίζει τα σχέδιά μας, μόνο όταν είναι για το καλό της Εκκλησίας Του. Μόνο έτσι, αδελφοί μας, συνεχίζουμε το ταπεινό μας έργο με τη βέβαιη πίστη ότι το κάθε έργο εδώ στο Μαλάουι είναι έργο του Θεού. Στηριζόμενοι σε αυτό, γινόμαστε συχνά παραπάνω τολμηροί στο να ζητάμε για το έργο του Θεού, από ό,τι θα τολμούσαμε να ζητήσουμε για δικά μας έργα, και είμαστε βέβαιοι ότι ο Θεός πληροφορεί και όλους εσάς ανάλογα…
Οι ανάγκες της Ιεραποστολής μας εδώ στο Μαλάουι σάς είναι γνωστές. Ο πόνος, η φτώχεια, η πείνα, οι αρρώστιες, οι επιδημίες, ο θάνατος, η έλλειψη ορθής φιλόθεης μάθησης, η εκμετάλλευση του ανθρώπου από άνθρωπο, η ανεργία, η απελπισία γενικά και η συντήρηση ενός ανέλπιδου ανορθόδοξου κατεστημένου, είναι πληγές μεγάλες και θανατηφόρες για την ψυχή, που πλήττουν όλη τη χώρα. Παρ’ ότι η ελπίδα εύκολα σβήνει ανάμεσα στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά εδώ, η προσπάθεια να σταθούμε στο πλευρό του καθενός πάσχοντα αδελφού μας προσωπικά, και όχι σαν «περίπτωση» ή σαν αριθμό, είναι εφικτή πια στις 35 Ορθόδοξες ενορίες μας.

Τα λεφτά που μας προσφέρετε, αδελφοί, για να τα διαθέσουμε στην Ιεραποστολή μας, γίνονται καθημερινά γεύματα για 300 παιδιά στις ενορίες μας, βοήθεια στις  φτωχές ή άρρωστες οικογένειες, επισκέψεις στις φυλακές με στήριξη στους φυλακισμένους, δίδακτρα για κάποιες περιπτώσεις φτωχών μαθητών.
Μα κυρίως, μεγάλη προσπάθεια, φροντίδα, κούραση και έξοδό μας είναι ο αγώνας που γίνεται  για να στηριχθούν όλες αυτές οι ενορίες, με επισκέψεις, συστηματικές κατηχήσεις, βαπτίσεις, παραγωγή και διανομή έντυπου υλικού και πολλά άλλα, που επίσης κοστίζουν ακριβά.
Εάν υπολογίσει κανείς μόνο τις βενζίνες, για να πάμε στις ενορίες μας, που είναι διασκορπισμένες  στη χώρα, διαπιστώνει ότι τα έξοδα που συντηρούν την ιεραποστολή μας είναι πραγματικά πολύ μεγάλα, και μόνο με την επέμβαση του Θεού, που ενεργεί στις καρδιές των οργάνων Του, μπορούν να μαζεύονται και να συνεχίσουν να γίνονται όλες οι μέχρι τώρα δραστηριότητες μας.
Σας ευχαριστούμε λοιπόν για άλλη μια φορά για τη μέχρι τώρα στήριξη, εμπιστοσύνη και βοήθειά σας. Ο Θεός να σας ευλογεί και αγιάζει πάντοτε.
π. Ερμόλαος Ιατρού

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
www.ierapostoles.gr/?p=14162

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου