Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤ ΣΑΙΔ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

 
 
 
 
Την 6η Αυγούστου 2017, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, μετέβη στην βορειοανατολική Αίγυπτο, βόρεια της διώρυγας του Σουέζ, στην παράκτιο πόλη του Πόρτ Σάιδ, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Πηλουσίου, προκειμένου να προστή της πανηγύρεως του περιλάμπρου, υπερμεγέθους ιστορικού Ιερού Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της πόλεως αυτής.
Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Πόρτ Σάϊδ, εγκαινιάσθη υπό του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Φωτίου, όταν ήκμαζε στην περιοχή η Ελληνική Παροικία, με καταγωγή των περισσοτέρων από τα νησιά της Κάσου και της Καρπάθου, η οποία αριθμούσε πάνω από δεκατέσσερις χιλιάδες ομογενείς και με εκατοντάδες παιδιά που φοιτούσαν στα ελληνικά εκπαιδευτήρια. Μεταξύ αυτών και ο μετέπειτα αείμνηστος Πατριάρχης Παρθένιος Γ΄, ο οποίος κατήγετο από την περιοχή και τον οποίο ο Πατριάρχης Φώτιος προέτρεψε να σπουδάσει στην περιώνυμη Σχολή της Χάλκης.
Κατά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μακαριώτατος, συμπαραστατούμενος υπό του επιχωρίου Σεβ. Μητροπολίτου Πηλουσίου κ. Νήφωνος, παρέστη, για πρώτη φορά, ο Διοικητής του Πόρτ Σαϊδ, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία, όταν συνανεστρέφετο και επισκέπτονταν, σπίτια Ελλήνων. Επίσης, παρέστη ο Εντιμ. Προξενικός Λιμενάρχης της πόλεως κ.Σταύρος Ευαγγελίδης, οι Πρόεδροι των Ελληνικών και Αραβοφώνων Κοινοτήτων του Πόρτ Σάιδ, της Μανσούρας, της Δαμιέττης και της Ισμαηλίας, καθώς και πλήθος ευσεβών χριστιανών από τις εν λόγῳ περιοχές και το Κάιρο.
 
Συνέχεια...http://www.patriarchateofalexandria.com/index.php?module=news&action=details&id=1299#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου