Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥ Β΄ ΣΤΗΝ ΚΙΝΣΑΣΑ

Ιερά Μητρόπολη Κινσάσας 









Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο σχολείο του Αγίου Μάρκου Κινσάσας, παρουσία του Αξιοτίμου Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας κ. Γερασίμου Ντούνη.
Το σχολείο φέτος αναδιοργανώθηκε με γενική διευθύντρια την  κ. Σταυρούλα Τσουνάκα, η οποία υπηρετούσε μέχρι πρότινος στην Αμπέτειο Σχολή του Καίρου και για την προσφορά της είχε τιμηθεί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. Η κ. Σταυρούλα   υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο και τους επισήμους  και παράταξε τα παιδιά, που ξεπερνούν τα επτακόσια,  στον αύλιο  χώρο, προκειμένου ο Μητροπολίτης να τα  αγιάσει  και να τους ευχηθεί.
Ο Σεβασμιώτατος με την   συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλλου του αρχιμ. Θεοδοσίου Τσιτσιβού, των ιερέων π. Ιακώβου Kavutakanya, π. Κλαυδίου Mbyi και π. Χρυσοστόμου Kamesa και του διακόνου και γραμματέως  του π.  Γερασίμου Belesi,   τέλεσε τον αγιασμό και ομίλησε κατάλληλα στα παιδιά, τονίζοντας ότι το σχολείο έχει διπλό σκοπό,  να αυξήσει τις γνώσεις του ανθρώπου και να καλλιεργήσει το ήθος του και τις αξίες του. Μετέφερε στους μαθητές την αγάπη και τις ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής  κ.κ. Θεοδώρου του Β΄,  ο οποίος την  22 Σεπτεμβρίου  2007  τοποθέτησε  το θεμέλιο λίθο του σχολείου. Επίσης το 2012 κατά την  ιεραποστολική Του περιοδεία στην Κινσάσα, η Ελληνική Κοινότητα του παρέδωσε το σχολείο αυτό έτοιμο  δια εκπαιδευτική  χρήση της Ιεράς Μητροπόλεως. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου όλη την Ελληνική Κοινότητα και τους Έλληνες που συμβάλουν στην καλή πλέον λειτουργία του σχολείου.

Περισσότερα...  http://pa-imka.org/index.php/el/news-el/207-2017-09-26-20-41-47

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου