Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝ.ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Ιερά Μητρόπολη Μπραζαβίλ-Γκαμπόν

Image may contain: 7 people, people standing and suit

Την 20η Δεκεμβρίου 2017 ο Σεβ. Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων, συνοδευόμενος από τον Εντιμ. κ.Νικόλαο Περρή, άμισθο Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Κονγκό-Μπραζαβίλ, είχε συνάντηση με την Εξοχ.κ. Antoinette Dzondo Dinga, νέα Υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανθρωπιστικής Δράσης της Δημοκρατίας του Κονγκό.
Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος συναντήθηκε με την κα.Υπουργό για να εξετάσουν από κοινού θέματα νομικής φύσεως που αφορούν στο Ορθόδοξο Ορφανοτροφείο "Άγιος Ευστάθιος" μετά από τροποποιήσεις που επήλθαν στην σχετική νομοθεσία της χώρας, ανεφέρθη λεπτομερώς στην καθοριστική οικονομική συμβολή των ιεραποστολικών συλλόγων της Ελλάδος στην ίδρυση και στην λειτουργία του, ως και εκκλησιαστικών οργανισμών, φορέων και ιδιωτών από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό που συνδράμουν, εν μέσω δριμείας οικονομικής κρίσεως, την φιλάνθρωπη αυτή προσπάθεια.
Ακόμη, ανεφέρθη στην θυσιαστική προσφορά του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και μετέφερε προς την Εξοχ.κα.Dinga τις πατρικές ευχές και τις ευχαριστίες της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ.Θεοδώρου Β’.
Η κα.Υπουργός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την «εξαιρετικής ποιότητος εργασία που γίνεται στο ίδρυμα, σύμφωνα με τις αναφορές των αρμοδίων υπηρεσίων του Υπουργείου, καθώς και αυτή του κ.Γενικού Διευθυντή, ο οποίος επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο κατά τους πρόσφατους εορτασμούς της δεκαετηρίδος του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή της για την συνέχιση της πολύτιμης αυτής προσφοράς της τοπικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Στην συνάντηση παρίσταντο, επίσης, ο κ.Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου, η κα.Διευθύντρια Θεμάτων Οικογενείας, ο κ.Διευθυντής του Ιδιαίτερου Υπουργικού Γραφείου και ο Νομικός Σύμβουλος της Υπουργού.
Αμέσως μετά, ο Σεβ. Μητροπολίτης και ο κ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος μετέβησαν στην Προεδρία της Δημοκρατίας, οπού είχαν εθιμοτυπική συνάντηση με τον Διευθυντή αυτής, κ.Remy Ayayos-Ikounga, ο οποίος τυγχάνει και Πρόεδρος της πρωταθλήτριας ομάδος ποδοσφαίρου του Κονγκό-Μπραζαβίλ και κατόχου του Παναφρικανικού Κυπέλλου «A.C.Leopards».
Ο κ. Διευθυντής της Προεδρίας -ο οποίος κατάγεται από το Dolisie- εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, ενώ πρότεινε στον Σεβασμιώτατο να επισκεφθούν μαζί, στο άμεσο μέλλον, το ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» και το ορθόδοξο Δημοτικό Σχολείο «Φως Εθνών» στην γενέτειρα πόλη του, καθώς και την ποδοσφαιρική ομάδα της Ορθοδόξου Εκκλησίας (Α’ Εθνικής κατηγορίας) που εδρεύει επίσης στο Dolisie.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013089222974&hc_ref=ARSqMMwJFVQSU0HPac3Be7Pmd8E1bq3Rv1KsDhNNJDDTk5Fl8KAc1GQq2K9xZFlJR-8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου