Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Νέα έργα, νέες ευλογίες στη Μαδαγασκάρη









Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη κ. Θεοδώρου, το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας μας προχωρεί προς δόξαν Θεού και σωτηρία των ανθρώπων. Τα λόγια του Κυρίου που αναφέρονται στο Ευαγγέλιο είναι πάντα επίκαιρα στο νου μας αλλά και στην πράξη.
Η αγάπη προς τους αδελφούς μας για τον ευαγγελισμό τους και τη σωτηρία των ψυχών τους μάς κρατούν πάντα σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Με τα μάτια της ψυχής μας βλέπουμε σε βάθος την ιερά αποστολή της Εκκλησίας μας προς διάδοση του ιερού Ευαγγελίου, ώστε να γίνουν κι αυτοί παιδιά του Θεού κατά χάριν διά των μυστηρίων της Εκκλησίας.
Τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο, πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι προηγουμένως είχαν κατηχηθεί έλαβαν το πρώτο μυστήριο της Εκκλησίας μας, το Βάπτισμα. Χαρά πολλή εν τω ουρανώ επί ενί αμαρτωλώ μετανοούντι. Οι κολυμβήθρες αλλά και τα ποτάμια γίνονται οι κολυμβήθρες του Σιλωάμ που αναγεννούν τους νεοφωτίστους αδελφούς μας. Η χαρά αυτή μάς δίνει δύναμη, για να αψηφήσουμε τους κόπους και τις ταλαιπωρίες αλλά και τους κινδύνους για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στη μακρινή Μαδαγασκάρη.
Την ίδια χαρά νιώσαμε όταν τελείωσε ένα γυμνάσιο στο χωριό Mahasolo, όπου πριν αρκετά χρόνια οικοδομήσαμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Ενθυμούμαι τον γέροντα Αβραάμ και τη σύζυγό του Σάρρα, όλο ενθουσιασμό και αγάπη προς την Ορθοδοξία να γίνονται Ορθόδοξοι και να κτίζουν ένα ναό, λασποκαλύβα στην αρχή. Από τότε κρατά βιβλίο επισκεπτών και κάθε φορά που πηγαίνουμε μάς υπενθυμίζει την προηγούμενη φορά ποιος ιερέας πήγε για λειτουργία, ποια ημερομηνία κι από κάτω την υπογραφή του. Τι συγκινητικό πράγμα είναι αυτό!
Αφού τελείωσε το σχολείο, ορίστηκε ημερομηνία των εγκαινίων με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχών, των σχολείων των γύρω περιοχών αλλά και του Ορθοδόξου σχολείου, που φιλοξενείται προσωρινά σε ένα παλιό οίκημα. Η γιορτή άρχισε με την έπαρση των δύο σημαιών (ελληνικής και της Μαδαγασκάρης) και η συγκίνησή μας κορυφώθηκε, όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδος. Τα έργα των απανταχού ιεραποστόλων είναι πρεσβευτές της μικρής αλλά ενδόξου πατρίδος μας.
Λόγοι εκφωνήθηκαν από πολλούς για το ωραίο έργο που θα δώσει την ευκαιρία στα φτωχά παιδιά του απομακρυσμένου αυτού χωριού να φοιτήσουν δωρεάν και να ανέβουν στη σχολική κλίμακα, ώστε να γίνουν χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία. Πολλές ευχαριστίες στον δωρητή του σχολείου, αλλά και ευχές υπέρ αναπαύσεως της αειμνήστου κόρης του Δέσποινας.
Ο αγώνας συνεχίζεται και στον φιλανθρωπικό τομέα με πρώτο και κυριότερο έργο το ορφανοτροφείο θηλέων. Η λειτουργία του ορφανοτροφείου είχε αρχίσει από πέρυσι και σήμερα φιλοξενεί 50 ορφανά κορίτσια. Πολλές ευχαριστίες στον ανώνυμο δωρητή της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής για τον εσωτερικό εξοπλισμό του ορφανοτροφείου. Έχουν κατασκευαστεί αρκετά κρεβάτια στον πρώτο όροφο καθώς επίσης και ντουλάπες. Επίσης στο ισόγειο υπάρχει η τραπεζαρία με αρκετά τραπέζια και καθίσματα για 150 παιδιά περίπου. Δοξάζουμε το Θεό για την πρόνοιά Του και τη μέριμνά Του, όχι μόνο για την κατασκευή του κτηρίου αλλά και τον εσωτερικό εξοπλισμό του.
Τα κορίτσια του ορφανοτροφείου μας
Για δύο περίπου χρόνια αντιμετωπίζουμε δύο προβλήματα. Οι τυφώνες στο πέρασμά τους αφήνουν σημαντικές ζημιές. Από καθίζηση του εδάφους, δύο ναοί σε διαφορετικά χωριά έπαθαν μεγάλες ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργηθούν. Οι λειτουργίες γίνονται στα σχολεία δίπλα στους Ιερούς Ναούς. Επειδή πέρασε αρκετός καιρός, οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί διαμαρτύρονται κατά κάποιον τρόπο, διότι ζητούν καινούργιο ναό να τελούν τα καθήκοντά τους. Κάνουμε έκκληση προς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής αλλά και προς όλους τους Χριστιανούς να μας βοηθήσουν να κατασκευάσουμε εκ νέου τους ιερούς αυτούς ναούς. Γνωρίζουμε την κρίση την οποία διέρχεται η χώρα μας, αλλά και τη στενότητα των οικονομικών που έχουν οι άνθρωποι. Πιστεύουμε όμως ότι με το υστέρημα των ανθρώπων θα ευλογηθεί και θα ανοικοδομηθεί ο νέος ναός. Οι καιρικές συνθήκες προκαλούν πολλές ζημιές στα κτήρια (ναούς και σχολεία), με αποτέλεσμα να χρειάζονται συνεχείς επισκευές και συντήρηση. Οι δυνατοί άνεμοι ξεσηκώνουν τις σκεπές των κτηρίων, όπως προχθές ο δυνατός αέρας ξεσκέπασε μία εκκλησία στην περιοχή του Tulear, την Αγία Χριστίνα.
Από τις αρχές του Οκτωβρίου έχουμε στην πρωτεύουσα Ανταναναρίβο επέλαση των ποντικών. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και υπάρχουν πολλά θύματα από τις μολυσματικές ασθένειες που κουβαλούν και που διαδίδουν κάθε χρόνο. Τα σχολεία είναι κλειστά.
Κοιτώνες του ορφανοτροφείου
Ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Σωτήρος στην περιοχή του Tulear ολοκληρώθηκε και θα τον εγκαινιάσουμε προσεχώς… Αυτή ήταν άλλη μια μεγάλη ευλογία της Αδελφότητάς σας από δωρητή, τον οποίο ευγνωμονούμε. Εκκρεμεί η ολοκλήρωση του εσωτερικού εξοπλισμού. Σας παρακαλώ πολύ, όσο είναι δυνατόν, ενισχύστε μας, ούτως ώστε να μπορούν οι ναοί να λειτουργήσουν και οι πιστοί να τελούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους.
Τελειώνουμε με πολλές ευχαριστίες προς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, που πάντοτε ενισχύει το ιεραποστολικό μας έργο με δημιουργία καινούργιων έργων αλλά και ενίσχυση οικονομική για γενικές ανάγκες.
†Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
https://ierapostoles.gr/?p=17219

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου