Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, θα εορταστούν τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης Καλής Ελπίδος (Κέιπ Τάουν) στη Νότιο Αφρική



pyramisnews.gr

Τους εορτασμούς για το μισό αιώνα ζωής της Ιεράς Μητρόπολης Καλής Ελπίδος, με έδρα το Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, θα σηματοδοτήσει η παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής θα αναχωρήσει για τη Νότιο Αφρική στις 20 Ιανουαρίου και οι βασικές εκδηλώσεις για το μεγάλο αυτό γεγονός για την Εκκλησία αλλά και την ομογένεια στη Νότιο Αφρική θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, παρουσία των αρχών του τόπου.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μητρόπολη Καλής Ελπίδος, με έδρα την Πόλη του Ακρωτηρίου (Κέιπ Τάουν) ιδρύθηκε με Πατριαρχικό και Συνοδικό Τόμο το έτος 1968.

Στην πνευματική της δικαιοδοσία, περιλαμβάνει τα κράτη Ναμίμπια, Ζουαζιλάνδη, Λεσόττο και τις περιοχές Ακρωτηρίου (Δυτικού και Ανατολικού), Port Elizabeth, Natal, East London, Bloemfontein, Welkom, George, Knysna, Kimberiey, Natal και Pietermaritzburg.

Στις περιοχές αυτές, ζει ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Ελληνισμού της Νοτίου Αφρικής, που φτάνει περίπου τις 10.000 Έλληνες και Κυπρίους.

http://pyramisnews.gr/o-patriarxis-alexandreias-sta-50-xronia-ieras-mitropolis-kalis-elpidos/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου